:

Hur länge håller ett Kanalplasttak?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller ett Kanalplasttak?
  2. Kan man stå på Kanalplasttak?
  3. Är kanalplast bra?
  4. Vilket Kanalplasttak?
  5. Vilket tak till altan?
  6. Hur mycket snö tål ett altantak?
  7. Hur mycket snö klarar Altantak?
  8. Vilken tjocklek på kanalplast?

Hur länge håller ett Kanalplasttak?

Kanaltaken har hela 10 års reklamationsrätt. GoPs kanalplasttak tillverkas av polykarbonat som är ett överlägset starkt och slagtåligt material med lång livslängd. Taket har inga skruvhål i färdig takyta och klarar lutning ner till 3cm/m.

Kan man stå på Kanalplasttak?

OBS! Tänk på att inte stå på kanaltakskivorna när du arbetar på taket. Lägg ut något som fördelar tyngden, till exempel en planka eller en stege, tvärs över takreglarna.

Är kanalplast bra?

Kanalplast – ett bra val för sommarrummet Det enklaste taket är 10 millimeter medan det tjockaste är 50 millimeter. Andra fördelar med kanalplast är att taket är oerhört hållbart och tåligt samtidigt som det har låg vikt och är enkelt att lägga själv.

Vilket Kanalplasttak?

Vilken tjocklek du ska använda beror på hur du ska använda ditt uterum. Ju tjockare tak, desto bättre U-värde, isoleringsförmåga, har taket. 10 mm tak används oftast som ett enklare skärmtak. 16 mm tak används till uterum anpassade för sommarbruk och förlängd sommar, vår/höst.

Vilket tak till altan?

Kanalplast är det vanligaste valet för tak till uterum och sommarrum. Kanalplasten kan även användas till ett vinterbonat uterum, men det ger ännu bättre isolerförmåga att bygga ett tak med takpannor eller plåt för det ändamålet.

Hur mycket snö tål ett altantak?

Altantak utsatta Enligt de byggregler som gäller ska ett vanligt villatak i vårt område klara snölaster på 250 kilo per kvadratmeter, plus en säkerhetsmarginal.

Hur mycket snö klarar Altantak?

När det gäller snölast på tak är normerna lite olika beroende på var i Sverige man bygger. Ju längre norrut, desto tuffare krav. Och snödjupet i Umeåområdet, som enligt SMHI just nu varierar mellan 50 och 75 centimeter, ligger långtifrån den gräns som villataken är byggda för att klara.

Vilken tjocklek på kanalplast?

Kanalplast släpper in ljus samtidigt som det har bra isolervärden. Du kan få det i fyra olika tjocklekar – från 10 millimeter för enklare, oisolerade uterum upp till 50 millimeter för uterum som används året om. Kanalplast är oerhört slitstarkt, väger lite och är enkelt att montera.