:

Hur länge håller teoriprovet jakt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller teoriprovet jakt?
  2. Hur många rätt måste man ha för att klara jägarexamen?
  3. När blev det krav på jägarexamen?
  4. Vilka jaktvapen?
  5. Vad krävs för licens på hagelgevär?
  6. Får man jaga utan jägarexamen?

Hur länge håller teoriprovet jakt?

Ett godkänt resultat på teoriprovet är giltigt utan tidsbegränsning, därför behöver du inte göra de praktiska proven inom någon specifik tid därefter. Eftersom en jägarexamen inte innefattar vapenlicens måste du ansöka om jaktvapenlicens.

Hur många rätt måste man ha för att klara jägarexamen?

Klicka på första frågan nedan och se hur många rätt du får. För att ta jägarexamen ska du ha minst 60 rätt på 70 teorifrågor (sedan tillkommer tre praktiska prov). Överfört till detta test betyder det att du inte får ha fler än tre fel.

När blev det krav på jägarexamen?

Jägarexamen krävs för att få jaga Jägarexamen blev obligatoriskt för nya jägare från 1985. För att godkännas måste man klara ett teoretiskt prov och ett praktiskt prov med två delmoment: – Den första delen innefattar säker hagelgevärshantering och avståndsbedömning, lerduveskytte samt markmålsskytte.

Vilka jaktvapen?

Vid jakt på vissa viltslag, bland annat älg, kronvilt och björn får endast kulvapen användas. Vid rådjursjakt är hagelvapen tillåtet, men dessa jagas lika ofta med kulvapen. Vapen som generellt är förbjudna är helautomatiska vapen, pilbåge och enhandsvapen.

Vad krävs för licens på hagelgevär?

Avser man tex bara jaga med hagel räcker det med att man klarar teorin och hagelgevärsprovet. För licens för kulvapen klass 2, 3 och 4 krävs att man klarat det teoretiska provet och grundprov kulgevär, för kulvapen klass 1 krävs dessutom avklarat högviltprov kulgevär.

Får man jaga utan jägarexamen?

Jägarexamen behövs inte vid uppsiktsjakt, men däremot statligt jaktkort. Undantaget är om du är under 18 år vid jaktårets början. Du slipper betala jaktkortet också så länge du inte har eget vapen.