:

När ska krukväxter planteras om?

Innehållsförteckning:

  1. När ska krukväxter planteras om?
  2. Hur ofta plantera om växter?
  3. När ska man plantera om gröna växter?
  4. När ska man sätta om blommor?
  5. Hur ofta byta jord i kruka?

När ska krukväxter planteras om?

När ljuset börjar komma tillbaka i början av året är det dags att plantera om krukväxterna i ny blomjord. Ny jord innehåller den näring växterna behöver för att få kraft att börja växa igen. Yngre växter bör planteras om varje år.

Hur ofta plantera om växter?

Unga växter bör planteras om årligen, äldre och större mera sällan.

När ska man plantera om gröna växter?

Bästa tiden att byta jorden är tidigt på våren när ljuset återvänder och växterna börjar få energi att växa igen. Skulle du missa att plantera om dem då går det att göra det andra tider på året också. Om intet annat kan det vara praktiskt att ta ut alla växterna på sommaren och göra jobbet utomhus.

När ska man sätta om blommor?

Många krukväxter utvecklas dock allra bäst om de får komma i ny fräsch jord och i en större kruka. Genom att försiktigt slå ut jordklumpen ur krukan kan man se hur rötterna har det. När krukan börjar bli full av rötter är det omplanteringsdags. Unga plantor behöver vanligen planteras om varje vår.

Hur ofta byta jord i kruka?

Det bästa är att utföra jordbytet när växternas viloperiod är över, normalt från månadsskiftet februari-mars och framåt. För långsamt växande arter räcker det kanske att byta jord vartannat eller var tredje år. Snabbt växande plantor behöver större kruka varje år eller till och med flera gånger på ett år.