:

Hur ofta tömma MullToa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta tömma MullToa?
  2. Vilken mull till MullToa?
  3. Kan man kissa i en MullToa?
  4. Hur ofta byta separett?
  5. Hur funkar torrtoalett?
  6. Varför luktar MullToa 64?

Hur ofta tömma MullToa?

Vid kontinuerligt användande behöver man normalt tömma mullådan var 4de till 6e vecka. I en sommarstuga innebär detta 1-2 gånger per säsong. Är komposten färdig att använda direkt? När tömningen sker inför säsongsstarten på våren, vilket är det vanliga, kan man tömma lådans innehåll direkt ut i rabatterna.

Vilken mull till MullToa?

Biolan komposttoalett. Förmultningsprocessen hos en mulltoa/komposttoalett brukar antingen ske i själva toalettutrymmet, eller i en separat kompostkammare (även kallad multrum). I det förstnämnda fallet rörs avfallet runt för att påskynda processen, ofta med värmetillskott.

Kan man kissa i en MullToa?

MullToa är en biologisk toalett som komposterar avfallet och avdunstar vätska, på plats i själva toalettstolen. ... Här ska ingenting separeras från vartannat vid ett toalettbesök; man gör sina behov som på vilken toalett som helst.

Hur ofta byta separett?

Är man 4 personer som använder toaletten kontinuerligt räcker det med tömning ca var fjärde vecka beroende på hur mycket papper som används.

Hur funkar torrtoalett?

Urinseparerande torrtoalett (av många kallad separett) Lukten leds ut genom ett frånluftsrör. Så gör du: Det fasta avfallet hamnar i en behållare i toaletten och urinet leds genom en separat ledning till en uppsamlingstank. Behållaren tömmer du ca 1-2 gånger per säsong.

Varför luktar MullToa 64?

En första sak att tänka på är att hålla lite koll på fuktnivån i mulltoan. Man bör inte låta det bli för blött, eftersom detta stör förmultningsprocessen. En annan bieffekt av detta är att det kan uppstå dålig lukt.