:

Vad är hårda linser?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är hårda linser?
  2. Hur många dagar håller månadslinser?
  3. Vad är mjuka linser?
  4. Vad är stabila linser?
  5. Hur länge kan man använda samma linser?

Vad är hårda linser?

vad är egentligen hårda kontaktlinser och hur vanliga är de? Idag så kallar man dem istället för stabila linser och det innebär att de inte är tillverkade i samma material som de vanliga mjuka linserna. Denna typ av lins är istället hård och ofta gjord i syregenomsläpplig plast eller i glas.

Hur många dagar håller månadslinser?

Svar: Precis som namnet på denna typ av linser antyder så kan månadslinser användas i en månad, närmare bestämt 30 dagar.

Vad är mjuka linser?

En mjuk lins har en begränsad livslängd som varierar mellan en dag till ett år beroende på typ. Den mjuka linsen är ofta bekväm redan från början av användandet till skillnad från en stabil lins som har några veckors inkörningstid, sedan är den oftast också väldigt bekväm.

Vad är stabila linser?

Stabila linser är gjorda av syregenomsläpplig plast och eftersom de inte innehåller någon vätska så är bakterieinfektioner med stabila linser mycket sällsynt. Stabila linser har lång hållbarhet och kan användas upp till ett år om de sköts noggrannt.

Hur länge kan man använda samma linser?

Bär inte dina kontaktlinser längre än förskrivet. Byt månadslinser efter en månad och dagslinser efter en dag! Bär inte dina kontaktlinser i 24 timmar eller medan du sover. Endast specifika linser tillåter detta, och även då är det bara rekommenderat i samråd med din optiker eller ögonspecialist.