:

Hur mycket ska man vattna äppelträd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket ska man vattna äppelträd?
  2. Vad är ett äppelträd?
  3. Hur beskär man äldre äppelträd?
  4. Kan du beskära dina äppelträd?
  5. Hur klipper man äppelträd?

Hur mycket ska man vattna äppelträd?

Man måste vattna minst en gång i veckan hela första sommaren. Nyplanterade träd torkar bort och dör om det inte är fuktigt i jorden. Det är mycket viktigt att vattnet verkligen går ner på djupet. En riktigt kraftig regnskur ger ofta inte mer än 10 mm regn, d.v.s. 10 liter vatten per kvadratmeter.

Vad är ett äppelträd?

  • Äpplen på ett äppelträd. Stammen på ett åldrat äppelträd. Trädet, ibland kallat apel, är relativt litet, cirka 5–12 meter högt, med en rikt förgrenad krona. Som exempel kan nämnas att ett 21-årigt träd av sorten Maglemer på vildstam hade en höjd på 5 meter och en bredd på 6 meter.

Hur beskär man äldre äppelträd?

  • Hur beskär man äldre äppelträd? Äldre äppelträd behöver bara en lättare beskärning, så kallad underhållsbeskärning. Man klipper då bort sjuka, döda och döende grenar. Längst ut i kronan fortsätter man som tidigare och tar bort sådana grenar som växer i fel riktning, alltså inåt i kronan eller in i någon annan gren.

Kan du beskära dina äppelträd?

  • Beskärning håller trädet friskt och fint och belönar dig med god skörd. Foto: Christina Uhlin. Beskär dina äppelträd så kan du hålla dem friska och lagom stora. Och frukten blir mycket bättre om du lär dig beskära träd! Ä ppelträd ska man inte låta växa hur som helst år efter år.

Hur klipper man äppelträd?

  • Hur klipper man? Vid beskärning av äppelträd ska du alltid använda en vass och väl rengjord sekatör. Om du har sjukdomar som till exempel fruktträdskräfta i trädet så måste sekatören steriliseras mellan varje snitt. Det kan man göra genom att ha en liten burk med rödsprit med sig och doppa sekatören i den mellan varje snitt.