:

Hur ta Möllers Tran?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ta Möllers Tran?
  2. Kan fiskolja bli gammalt?
  3. Hur mycket fiskleverolja per dag?
  4. Vad är Tran bra för?
  5. Varför fiskleverolja?

Hur ta Möllers Tran?

Prova iskall från kylskåpet, så får du garanterat en bra smakupplevelse. Så många som 25% av fettsyrorna i Möllers Tran är omega-3 fettsyror som motsvarar 1100 mg.

Kan fiskolja bli gammalt?

Fetter med mycket dubbelbindningar är känsligare mot kemiska reaktionen, nämligen oxidation vilket innebär en reaktion med fria syreradikaler (1). Dessa syreradikaler attackerar dubbelbindningarna i fettet och ”skadar det” för att förenkla väldigt. ... Fettet härsknar alltså om det felbehandlas och/eller blir för gammalt.

Hur mycket fiskleverolja per dag?

Hur mycket fiskolja behöver vi? Den rekommenderade dosen per dag för en vuxen är mg omega 3. Det motsvarar att du äter fet fisk ca två gånger i veckan. Kosttillskott som innehåller ALA, istället för DHA och EPA, ska tas i mycket stora doser för att uppnå den rekommenderade mängden omega 3.

Vad är Tran bra för?

Utöver omega-3 är Möllers tran torskleverolja rik på vitamin D. Vitamin D är viktigt för utvecklingen av skelettet hos barn och för att upprätthålla en stark benstomme genom hela livet. Vitamin D hjälper också till att upprätthålla ett normalt immunförsvar.

Varför fiskleverolja?

Essentiella fettsyror i fiskleverolja Omega 3, som finns i stora mängder i fiskleverolja, hjälper bland annat till att boosta kroppens immunförsvar, ökar upptaget av vitaminer och mineraler, samt är bra för huden. ... För att täcka behovet av omega 3 bör en vuxen person få i sig ca 2,5-4 gram omega 3-fettsyror per dag.