:

Hur länge håller golv?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller golv?
  2. Hur ofta byter man parkettgolv?
  3. Hur länge håller trägolv?
  4. Är laminat tåligt?
  5. Är Kährs golv bra?

Hur länge håller golv?

Olika typer av golv har olika livslängd Trägolv beräknas av flera tillverkare hålla i cirka 50 år. Hållbarheten varierar dock mycket beroende på hur slitstark lacken är och hur väl det behandlas. Laminatgolv är en annan vanlig variant i svenska hem. Det beräknas enligt vissa experter ha en hållbarhet på ungefär 20 år.

Hur ofta byter man parkettgolv?

Frågan hur ofta man ska byta ett trägolv beror på hur tjockt golvet är. När det inte längre kan slipas om och man tycker att det börjar se tråkigt ut kan det vara dags att investera i ett nytt. Räkna med att man kan behöva slipa om ett golv en gång vart tionde år, om man inte gillar patinan hos ett slitet golv.

Hur länge håller trägolv?

Ett trägolv som sköts på rätt sätt och som skyddas från t ex grus utifrån kan hålla i 50 år. Samtidigt kan ett golv som ligger på ”fel ställe” och som missköts vara utslitet redan efter ett par månader. Trägolv håller längre om: Det har en slitstark lack.

Är laminat tåligt?

Ett laminatgolv består av olika skikt av material sammanpressade kring en kärna av HDF. Översta delen har en skyddande plastfilmsyta som gör golvet tåligt mot väta, husdjur och andra slitage. Förutom att golvet är slitstarkt är det också väldigt lätt att lägga, även på befintliga golv.

Är Kährs golv bra?

Välj Kährs så får du ett golv av bra kvalite och den är verkligen lätt att lägga man behöver inga verktyg för att få ihop plankorna utan bara två friska händer.