:

Hur stora ska Padelskor vara?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stora ska Padelskor vara?
  2. Hur ska en Padelsko vara?
  3. Vilken sko för padel?
  4. Vilka Padelskor?
  5. Hur länge kan man ha gympaskor?

Hur stora ska Padelskor vara?

Prova ut padelskor Utgå från din personliga känsla när du provar men välj inte en sko som är för rymlig då det kan hämma stabiliteten som sporten kräver. En något tightare sko som håller fast foten ger dig bättre förutsättningar att spela bra men också att hålla dig skadefri.

Hur ska en Padelsko vara?

Här kan man tänka att skon ska sitta så tight som möjligt runt foten utan att du känner dig obekväm. Detta eftersom padel är en sport med många snabba förflyttningar och då vill du inte riskera att glida/röra dig i skon eftersom detta höjer risken för skador.

Vilken sko för padel?

Padel och tennis påminner mycket om varandra både i underlag och spel. Därför kan en tennissko lätt användas till padel och ge det nödvändiga skyddet.

Vilka Padelskor?

Skor som är specifikt framtagna för padel har den stabiliteten, rörligheten och dämpningen som krävs i just padel. Tennisskor har en liknande uppbyggnad och går bra att använda också i padel. Generellt så är padelskor lite lättare och smidigare att röra sig i jämfört med tennisskor.

Hur länge kan man ha gympaskor?

Livslängden på skor varierar Livslängden på en träningssko är 150–200 mil och för en tränings/tävlingssko ca 75 mil. En riktigt lätt tävlingssko räcker bara 10–25 mil.