:

Hur känns gallstensanfall?

Innehållsförteckning:

  1. Hur känns gallstensanfall?
  2. Kan stress orsaka Gallstensanfall?
  3. Vad är gallstensanfall?
  4. Hur behandlas gallstenar?
  5. Kan gallsten fastna i en gallgång?

Hur känns gallstensanfall?

Smärtan strålar ut mot ryggen och höger skulderblad. Smärtan kommer i attacker med stunder emellan då det gör mindre ont. Det kan göra ont när du trycker under höger revbensbåge. Du känner dig uppblåst och bubblig i magen.

Kan stress orsaka Gallstensanfall?

Gallstensproblem kan även uppstå under graviditet. Det kan utlösas av att du ätit fet mat, ägg, äpplen eller gurka. Kvinnor drabbas tre gånger oftare än män, och äldre oftare än yngre. Därutöver kan ärftlighet spela en roll, liksom intag av vissa mediciner, och psykisk stress.

Vad är gallstensanfall?

  • Gallsten och gallstensanfall - Netdoktor. Gallsten är mycket vanligt, men det är få som får gallstensanfall (kortvariga smärtanfall), vilket kan kräva operation. Akut gallblåseinflammation (akut kolecystit) är när gallan inte kan rinna ut under längre tid. SPONSRAT AV JOINT ACADEMY.

Hur behandlas gallstenar?

  • Behandling vid gallsten. Ibland upptäcks gallsten av en slump i vid en undersökning. Om de inte är till besvär så krävs ingen åtgärd. Gallstenar som ger symtom behandlas med smärtstillande och inflammationshämmande läkemedel (NSAID) samt råd om livsstilsändringar.

Kan gallsten fastna i en gallgång?

  • En gallsten kan också fastna i en gallgång och hindra att gallan kommer ut till tarmen. Det kan göra att du får en sorts gulsot. Vid gulsot får du ett eller flera av följande symtom: Huden och ögonvitorna blir gulaktiga.