:

När är det dags att byta drivpaket?

Innehållsförteckning:

  1. När är det dags att byta drivpaket?
  2. När ska man byta kedja Cross?
  3. Vad ingår i drivpaket mc?
  4. Hur länge håller en kedja?
  5. När ska man byta kedja moped?
  6. När byta kedja enduro?

När är det dags att byta drivpaket?

Ett tips är när man vet hur långt man får den att hålla, är att efter ca halva miltalet byta främre drevet då det slits mest. Då kan man förlänga hela drivpaketet med ganska många mil. Då man troligen spänt kedjan några gånger då är det enkelt med helnitad kedja.

När ska man byta kedja Cross?

Att byta cykelkedja är inte alls så svårt som många tror. Det går enkelt och snabbt med rätt verktyg om man vet hur man skall göra. Cyklar du mycket är det bra att kunna då en kedja behöver bytas efter ca 150 mil.

Vad ingår i drivpaket mc?

Drivpaketet består av kedja och drev, och är egentligen inte mer komplicerat än motsvarande på en cykel. Kedjan överför kraften från motorn till bakhjulet, och dreven ger i kombination med kedjan rätt utväxling. Ju större bakdrev och ju mindre framdrev desto högre blir motorvarvet.

Hur länge håller en kedja?

En kedja behöver bytas efter 250-400 mil. 2 kedjor på en kassett normalt beroende på hur man cyklar. Växlar man ofta kommer kassetten att hålla längre. Kör man elcykel och inte växlar alls kommer kassett/drev också slitas onödigt snabbt Skivbromsklossar slits betydligt snabbare om man inte tvättar sin cykel.

När ska man byta kedja moped?

Du kan byta kedja två till tre gånger innan du behöver byta dreven. Men har du mycket slitna drev bör du byta drev och kedja samtidigt. Generellt kan man säga att det finns två typer av kedjor. Man kan skarva moped- och Mc-kedjor på två sätt.

När byta kedja enduro?

Självklart kör man IM-drev både fram och bak. Med IM-dreven kommer det anvisningar när det är dags att byta kedja, bara att mäta avståndet mellan länkarna, är det för långt byt kedja och gasa vidare =)