:

Hur länge håller köpt äppelmos?

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge håller köpt äppelmos?
 2. Hur länge håller inlagd gurka öppnad?
 3. Hur länge håller Felix Äppelmos?
 4. Hur länge håller sylt öppnad?
 5. Vad passar till äppelmos?
 6. Hur kan du koka äppelmos på?
 7. Hur många äpplen får man till en liter äppelmos?
 8. Hur gör man äppelmos till frysen?

Hur länge håller köpt äppelmos?

Tar man väldigt lite socker håller sig äppelmoset bara ca 1 vecka i kylskåp. Då är tipset att frysa in i plastpåsar och bara ta upp så mycket att det går åt på en vecka. Med mera socker håller sig äppelmoset betydligt längre.

Hur länge håller inlagd gurka öppnad?

Där brukar det stå att produkten håller tre veckor i kylskåp, men om du tillhör någon riskgrupp ska du inte äta något som varit förpackat mer än en vecka, säger Christina Lantz.

Hur länge håller Felix Äppelmos?

Förvaring

Total hållbarhet (dagar):545
Förvaringsinstruktioner:Förvara öppnad burk kallt.

Hur länge håller sylt öppnad?

Cirka 1–3 månader.

Vad passar till äppelmos?

 • Till äppelmos passar de flesta äpplen men bäst blir syrliga och mjöliga äppelsorter. Sådana som inte är så goda att äta är ju lämpligt att koka till äppelmos. Några svenska äpplen som passar är förslagsvis Ingrid Marie, Cox Orange, Gravensteiner, Katja, Rubinola eller Aroma.

Hur kan du koka äppelmos på?

 • Det finns flera olika sätt att koka äppelmos på. Du kan klyfta upp äpplena med skal och kärnhus, koka dem mjuka i en kastrull med lite vatten och sedan passera äppelklyftorna till ett mos med hjälp av en köksassistent, sil eller klassisk äppelvagga. Koka upp på nytt tillsammans med socker.

Hur många äpplen får man till en liter äppelmos?

 • Ett kilo äpplen motsvarar cirka 600 gram eller en liter skalade tärnade äpplen - det blir ungefär 6-7 dl äppelmos. En grundregel är att ta till 1 liter äpplen: 1 dl socker och 1/2 dl vatten samt 1/2 krm askorbinsyra. Nedan recept med 2 kg äpplen ger runt 3 burkar på vardera 4 dl. Mycket och hållbart äppelmos.

Hur gör man äppelmos till frysen?

 • Äppelmos utan att skala och kärna ur äpplena Äppelmos får även god smak och konsistens om du mosar dem skal och kärnor. Då behöver man passera och sila bort kärnor och skal sedan genom en sil, potatispress eller durkslag. Snabbt äppelmos till frysen