:

Kan skogskatt være innekatt?

Innehållsförteckning:

 1. Kan skogskatt være innekatt?
 2. Er det lov å ha innekatt?
 3. Hvordan er det å ha innekatt?
 4. Hvilken katterase passer som innekatt?
 5. Er Sibirkatt innekatt?
 6. Hvor lenge lever en innekatt?
 7. Kan man låne en katt?
 8. Er det lov med dyr i borettslag?
 9. Hvorfor ha innekatt?
 10. Hva er den vanligste katterasen i Norge?

Kan skogskatt være innekatt?

Her får du derfor noen ”ute-tips”, uansett om katten din er en utekatt eller innekatt. Kan en katt leve livet sitt inne? Svaret er soleklart ja. Det spiller ingen rolle om katten din er huskatt, skogkatt eller perser – de fleste katter lever meget godt og fremfor alt lenger som innekatt.

Er det lov å ha innekatt?

Så lenge katten din ikke er til noen dokumentert ulempe for andre beboere så kan du ha katt også om du bor i et borettslag. Ingen kan forby deg å ha kjæledyr. Det slår blant annet både en dom i Høyesterett (Emmeline-dommen), en dom i Agder lagmannsrett (om en hund) og den nye Lov om husleie fra 01.01.01 fast.

Hvordan er det å ha innekatt?

Ifølge Braastad bør du tenke på følgende før du skaffer deg innekatt:

 1. Den bør ha vært inne hele livet. ...
 2. Skal du ha innekatt bør du skaffe to. ...
 3. Lek med katten minst 30 minutter hver dag, i tillegg til regelmessig kos og oppmerksomhet når du har mulighet.
 4. Rasekatter har en tendens til å klare seg bedre som innekatter.

Hvilken katterase passer som innekatt?

Dersom du for eksempel ser etter en leken og vennlig innekatt som passer sammen med barn, kan en rase som maine coon, russisk blå eller ragdoll være passende. Om du drømmer om en katt som er veldig aktiv og selvstendig i et hjem uten barn, kan en tyrkisk van, siameser eller devon rex kanskje passe deg.

Er Sibirkatt innekatt?

På grunn av kattens aktivitetsglede er den ikke veldig godt egnet som innekatt. De er alt annet enn tynnhudet, og vil kreve utetiden sin uansett vind og vær. Sibirkatter elsker vann.

Hvor lenge lever en innekatt?

Vanligvis er normal levetid for en katt omkring 13-15 år, men noen kan leve til å bli opptil 20 år.

Kan man låne en katt?

Hvert år må mange katter omplasseres eller avlives fordi eieren har utviklet katteallergi. ... Ellers anbefaler vi alltid å låne en katt av venner og familie får å se om du reagerer på den.

Er det lov med dyr i borettslag?

Selv om et kjæledyr kan være svært viktig for livskvaliteten, er det ingen selvfølge å få lov til å ha dyr dersom man bor i borettslag eller sameie. – Dersom det ikke er inntatt noe forbud i vedtekter eller husordensregler, vil dyrehold som utgangspunkt være tillatt.

Hvorfor ha innekatt?

Disse kattene må holdes inne for å beskytte katten, for å forsikre seg at den får medisin til riktig tid og at den ikke utsettes for sykdommer som kan være alvorlig for en katt med dårlig immunforsvar. En annen grunn til at de er innekatter er for å beskytte andre katter mot smittefare.

Hva er den vanligste katterasen i Norge?

Maine Coon er i dag den mest populære katten i Norge.