:

Hur ska en källförteckning ordnas?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska en källförteckning ordnas?
  2. Hur ska en källhänvisning se ut?
  3. Hur gör du källhänvisningar?
  4. Hur gör man källhänvisningar i texten?
  5. Vad berättar en källhänvisning?
  6. Vad är källhänvisningen i harvardstilen?

Hur ska en källförteckning ordnas?

Källförteckningen eller referenslistan placeras sist i dokumentet men före eventuella bilagor. Referenserna ska sorteras i alfabetisk följd. I referenserna skall det finnas tillräcklig information för att din läsare enkelt skall kunna hitta de dokument du har använt i ditt arbete.

Hur ska en källhänvisning se ut?

Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges.

Hur gör du källhänvisningar?

  • Hur du gör källhänvisningar. När du skriver en vetenskaplig text är det viktigt att du alltid anger var informationen du använder kommer ifrån från början. ... En källförteckning däremot, är en lista på alla dina källor och kommer sist i arbetet.

Hur gör man källhänvisningar i texten?

  • Källhänvisningar görs i den löpande texten och det finns två olika förfaringssätt. Det ena sättet är att ange referensen direkt i texten genom i en parentes återge författaren, utgivningsåret och eventuellt sidan (Johansson 2015:128). Detta kallas ibland för Harvardsystemet.

Vad berättar en källhänvisning?

  • En källhänvisning berättar: 1 vad bilden föreställer eller vad texten eller boken heter, 2 vem som har tagit fotot eller skrivit boken, 3 när fotot eller texten skapades, 4 var vi kan hitta det, och 5 vilket datum du hämtade materialet på internet.

Vad är källhänvisningen i harvardstilen?

  • I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges. I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt.