:

Kan jag idrotta när jag äter antibiotika?

Innehållsförteckning:

  1. Kan jag idrotta när jag äter antibiotika?
  2. Hur länge ska man vänta med att träna efter sjukdom?
  3. Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?
  4. Varför behöver du inte alltid antibiotika?
  5. Vilka antibiotika verkar på olika bakterier?

Kan jag idrotta när jag äter antibiotika?

Träna inte om du tar antibiotika Du kan få samma besvär om tränar med virusinfektioner. – Ska man vara noga ska du inte träna alls när du har några förkylningssymtom, lite förenklat. Och äter du antibiotika ska du inte idrotta förrän du ätit upp antibiotikakuren, säger Eva Andersson.

Hur länge ska man vänta med att träna efter sjukdom?

I regel ska man undvika träning om man har en infektion i kroppen, som till exempel en förkylning. Det beror på att det finns risker med att träna när man är förkyld. Infektionen kan förvärras vid fysisk ansträngning och därför är det bra att avvakta några dagar för att se hur förkylningen utvecklar sig.

Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?

  • Den vanligaste orsaken till att du inte blir bra trots att du har tagit antibiotika är att infektionen inte beror på bakterier, utan på virus. Det finns också andra orsaker till att du inte blir bra: Du har fått fel sorts antibiotika. Du har fått för låg dos.

Varför behöver du inte alltid antibiotika?

  • Du behöver inte alltid antibiotika. Du behöver inte alltid antibiotika. Kroppen klarar av att bekämpa många infektioner själv, utan antibiotika. Därför är en viktig uppgift för läkaren att bedöma om en infektion behöver behandlas med antibiotika överhuvudtaget.

Vilka antibiotika verkar på olika bakterier?

  • Det finns olika grupper av antibiotika som verkar på olika sätt och på olika bakterier: 1 Penicilliner 2 Cefalosporiner 3 Tetracykliner 4 Makrolider 5 Kinoloner 6 Trimetoprim och sulfonamider.