:

Hur får man indrag på Word?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man indrag på Word?
  2. Hur gör man indrag i Word referenslista?
  3. Hur gör man styckeindelning med indrag?
  4. Hur gör man indrag på citat i Word?
  5. Vad är ett hängande indrag?
  6. Hur skriver man med indrag?
  7. Hur gör man Blankrad?

Hur får man indrag på Word?

Markera den text du vill justera. Gå till Start sidan och välj rad-och stycke avstånd > alternativen för rad avstånd längst ned på menyn. Dialogrutan Stycke öppnas. På fliken Indrag och avstånd markerar du de alternativ du vill använda och klickar på OK.

Hur gör man indrag i Word referenslista?

Ange formatet Indrag

  1. Markera den text där du vill göra ett hängande indrag.
  2. Gå till >startprogrammet Stycke. > Indrag och avstånd.
  3. Välj någonav följande indragsformat under Special: Hängande. Första raden. Inga. Vid indrag av hängande och första raden kan du justera indragets djup med fältet Med.
  4. Välj OK.

Hur gör man styckeindelning med indrag?

Styckeindelning kan markeras på olika sätt, men var konsekvent. Antingen gör man ett indrag, d.v.s. första ordet i den första raden i ett nytt stycke är indragen i förhållande till den övriga raderna i stycket. Alternativt lämnar man en blankrad mellan stycken vilket är vanligt i rapporter.

Hur gör man indrag på citat i Word?

Så här gör du i Word 2013:

  1. Markera det stycke som är citatet.
  2. Gå in på fliken Sidlayout.
  3. Ungefär mitt på sidan finns gruppen Stycke. Vid Indrag Vänster ökar du med pilarna till så mycket indrag som du önskar. Texten flyttas under tiden, så du kan se att det ser snyggt ut. Cirka 1 cm brukar vara bra. Klart.

Vad är ett hängande indrag?

Ett hängande indrag, som även kallas ett indrag av andra raden, inaktiverar den första raden i ett stycke genom att placera den i marginalen och sedan dra in varje efterföljande rad i stycket. Markera den text där du vill göra ett hängande indrag.

Hur skriver man med indrag?

Det vanligaste sättet att dela in texten i stycken i romaner, och även i många fackböcker, är att använda sig av indrag. Det betyder att den första raden i ett nytt stycke börjar en liten bit in på sidan (ca 5 mm). Obs! Första stycket i ett nytt kapitel eller efter en rubrik ska aldrig ha indrag.

Hur gör man Blankrad?

På webben och i många typer av brukstexter, till exempel rapporter, gör man istället nytt stycke med hjälp av en blankrad. Då trycker du bara Enter två gånger och låter texten i det nya stycket börja längst till vänster på raden.