:

Hur får man bort färg på stenplattor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort färg på stenplattor?
  2. Hur får man bort färg på klinker?
  3. Hur tar man bort färg från marksten?
  4. Hur tar man bort plastfärg från betong?
  5. Måste man slipa betonggolv innan målning?

Hur får man bort färg på stenplattor?

Vet inte om det finns något lätt sätt, men du har förmodligen rätt när du föreslår blästring som det enklaste sättet att ta bort färgen, även om det säkert inte är så lätt heller. Det gäller ju att komma åt i alla vinklar och vrår om du ska en färgfri yta.

Hur får man bort färg på klinker?

För att ta bort färg från kakelgolv, bör du försöka använda några hushållsrengöringsmedel eller hemgjord som vatten och vit vinägerlösning. Testa alltid rengöringslösningen på ett litet område före hela golvet.

Hur tar man bort färg från marksten?

I gelform. Löser de flesta typer av färger och lacker, olje-, alkyd- och latexfärger, fernissa m.m. målade på trä, metall, sten, betong o.d. Ej lämpligt till målade plastytor. Ej frätande.

Hur tar man bort plastfärg från betong?

Varmluftspistolen är ett väl beprövat verktyg för att få bort gammal färg, och idag också en av de vanligaste. Värmen från pistolen får färgen att lossna från underlaget. Det gör att färgen relativt enkelt kan dras loss i sjok och tillsammans med en bra skrapa blir varmluftspistolen ett kraftigt verktyg mot färgen.

Måste man slipa betonggolv innan målning?

MÅLA BETONGGOLV Ett obehandlat betonggolv måste vara torrt på ytan, minst 1–2 månader gammalt och fritt från smuts och fett. Släpper ytskiktet vid ett skrapprov finns betong-/cementhuden kvar och den måste då avlägsnas före målning genom slipning eller betning med saltsyra. ... Dammsug golvet noga innan du börjar måla.