:

Hur får man bort Foundationfläckar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort Foundationfläckar?
  2. Hur får man bort brun utan sol från lakan?
  3. Hur undviker man smink på kläder?
  4. Hur får man bort smink från soffan?
  5. Hur får man bort stekfett från kläder?

Hur får man bort Foundationfläckar?

Ta av dig plagget, lägg raklöddret direkt på fläcken och låt det verka en liten stund. Om du inte ser något resultat så kan du alltid addera lite alkohol för att lösa upp sminkfläcken. Sedan är det bara att slänga in plagget i tvättmaskinen! Om du har en foundation som innehåller olja så är diskmedel din bästa vän.

Hur får man bort brun utan sol från lakan?

Brun utan sollakan och madrasser

  1. Använd en svamp och badda fläcken med ljummet vatten.
  2. Häll diskmedel på fläcken.
  3. Bearbeta fläcken med svampen och diskmedel, skölj om vartannat.
  4. Upprepa processen tills fläcken är borta och låt sedan madrassen torka.

Hur undviker man smink på kläder?

Med en gammal strumpbyxa kan du ta bort puder såsom foundation, rouge eller ögonskugga. För detta tar du en strumpbyxa som du inte längre använder. Avlägsna först överflödigt pulver från kläderna. För detta använder du antingen en hårtork (kall luft) eller dina egna lungor.

Hur får man bort smink från soffan?

Flytande foundation, brun-utan-sol eller concealer "skrapar" man bäst bort innan de torkar. Ta sedan en isbit och gnugga fläcken i cirkulära rörelser. Dutta av med en pappersduk emellanåt. Upprepa processen tills du fått ut färgen från tyget.

Hur får man bort stekfett från kläder?

Har du inget tvättmedel hemma kan det gå lika bra att få bort fettfläckar med vanligt diskmedel. Applicera en liten del diskmedel direkt på fläcken tillsammans med vatten och låt ligga i ungefär 30 minuter. Skölj sedan med vatten. Har du ömtåliga kläder är ett tips att använda bakpulver på fläcken.