:

Hur får man bort fläckar på Våtrumsmatta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort fläckar på Våtrumsmatta?
  2. Hur får man tvättstället blankt?
  3. Hur får man rent handfat?
  4. Hur får man rent badrumsgolv?
  5. Hur får man bort fläckar på linoleumgolv?
  6. Hur får man bort gula fläckar på badrumsgolv?
  7. Hur får jag blankt kakel?

Hur får man bort fläckar på Våtrumsmatta?

Fläckar efter mat tas bort med outspätt rengöringsmedel utan slipmedel. Skölj rent med ljummet vatten efteråt. Även papperstapeter som har plastskikt går att torka av försiktigt med en fuktad trasa.

Hur får man tvättstället blankt?

Handfatet blir skinande rent med tandkräm på en våt svamp eller borste. Det fungerar också på andra badrumsdetaljer som kranar, krokar och handtag där smuts lätt fastnar.

Hur får man rent handfat?

Pudra ett jämnt lager bikarbonat över hela diskhon (den behöver inte vara avtorkad eller torr, men tag förslagsvis bort de värsta matresterna för mer praktisk rengöring) Skrubba lätt (i cirklar) med en diskborste eller svamp. Skölj bort bikarbonatet och torka torrt.

Hur får man rent badrumsgolv?

En blandning med lika delar ättika och vatten i en sprayflaska brukar vara effektivt. Alternativt kan du köpa en rengöringsprodukt för kakel i badrummet. Det går minst lika bra att även använda till att rengöra badkar. Denna behöver inte ha desinficerande egenskaper men den måste kunna lösa kalkavlagringar.

Hur får man bort fläckar på linoleumgolv?

Ta bort fläckar på linoleumgolv – rengöring

  1. Fukta en bit stålull med varmt vatten och skrubba på fläcken tills den har försvunnit. Om fläcken inte försvinner med enbart vatten, dutta stålullen i ett effektivt golvrengöringsmedel, t. ex. ...
  2. Skölj genom att torka av med ljummet vatten och mopp, eller en fuktig ren trasa.

Hur får man bort gula fläckar på badrumsgolv?

Många får gula fläckar eller stora ytor som blir gulna i t. ex handfatet. Här är återigen bakpulver en räddare för att det vitt igen. Blanda i lite vatten, häll på på, låt stå och rengör sedan med en trasa.

Hur får jag blankt kakel?

Blanda vatten och ättika, 50/50, i en sprayflaska för ett enkelt men effektivt rengöringsmedel. I duschen där kalk på kakel är ofrånkomligt kan du behöva gnugga lite extra med trasan och vätska. Glöm inte att spraya och torka av alla kaklade väggar.