:

Är det vanligt med finnar på snoppen?

Innehållsförteckning:

  1. Är det vanligt med finnar på snoppen?
  2. Hur får man bort vita prickar på ollonet?
  3. Hur får man ut sitt ollon?
  4. Var runt ollonet?
  5. Vad är det vita i snoppen?
  6. Vad ska man göra om man har för trång förhud?

Är det vanligt med finnar på snoppen?

Det kan bero på att du har tagit bort hår, eller om du till exempel har klämt på en talgkörtel så att det har kommit in bakterier. Det är ofarligt, men det kan bli små röda prickar eller se ut ungefär som finnar. De försvinner av sig själv. Ibland kan blodkärl eller lymfkärl på penisen bli inflammerade.

Hur får man bort vita prickar på ollonet?

Svar: Hej! Penila papler (hudtaggar på ollon/sträng) är väldigt vanligt och helt ofarligt och brukar dyka upp i tonåren och försvinner av sig själv med tiden. De flesta besväras inte av dem men en del kan som du skriver tycka att de är besvärande rent utseendemässigt.

Hur får man ut sitt ollon?

Behandlingar som kan ges är till exempel:

  1. Insmörjning med kortisonsalva på den tunna ringen av hud runt ollonet för att göra huden mer följsam. Efter några veckors behandling kan förhuden försiktigt töjas varje dag.
  2. Vid svårare förträngningar kan det behövas en operation.

Var runt ollonet?

Ja, de små prickarna på kanten av ditt ollon och på din sträng är troligtvis penila papler. ... Penila papler brukar vara ljusa och man kan ha många eller bara en enda. En del har penila papler runt hela ollonet.

Vad är det vita i snoppen?

Det du ser och kanske känner lukten av under förhuden är talg. ... Talgen skyddar från bakterier och svamp. Den fungerar också som ett smörjmedel för ollonet. Talgen kallas även för smegma eller flensost.

Vad ska man göra om man har för trång förhud?

Behandling med kortisonsalva ges om förhuden inte kan dras tillbaka över ollonet när barnet är 10–12 år, eller om det är problem med inflammationer under förhuden. Kortisonsalvan gör förhuden lite tunnare och mer töjbar. Salvan stryks på en till två gånger om dygnet under ungefär en till två månader.