:

Hur tar man bort fettfläckar på läder?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man bort fettfläckar på läder?
  2. Hur få bort fläckar på skinn?
  3. Hur rengör man läder?
  4. Hur gör man rent en skinnfåtölj?
  5. Vad rengör man läder med?

Hur tar man bort fettfläckar på läder?

När lädret är torrt penslar man på avfettningsmedlet för läder, Leather Degreaser. Efter man penslat på avfettningsmedlet på fettfläcken låter man det torka i ca 30 minuter.

Hur få bort fläckar på skinn?

Använd trasa eller svamp som doppats i milt tvålvatten sadeltvål eller galltvål. Vi rekommenderar galltvål som är skonsamt mot ditt skinn, lädersoffan och miljön. Undvik att gnida in fläcken ytterligare. Använd ej bensin och rengöringslösningar, alkaliska och sura rengöringsmedel eller skurmedel.

Hur rengör man läder?

Läderprodukter, framför allt kängor, behöver behandlas helst med både fett och vax i omgångar. Även läderkängor med GoreTex-membran på insidan behöver behandlas. Fettet, lädersmorningen, används för att mjuka upp lädret och hålla det mättat – så det inte torkar och spricker.

Hur gör man rent en skinnfåtölj?

Om du spiller något på din skinnsoffa eller skinnfåtölj så torka upp det omedelbart så att det inte sätter sig. Ha alltid lite destillerat vatten klart i närheten. En sak du aldrig bör göra är att ta en blöt trasa och gnugga på fläcken i cirklar, det gör bara fläcken värre.

Vad rengör man läder med?

Smutsig nappaskinn och läder kan rengöras med sadeltvål eller galltvål och lite vatten. Ta en blöt duk eller trasa, gnid in tvålen och rengör som vanligt. Eftertorka med en ren fuktig trasa. Tvättning av skinn och läder som du kan göra själv.