:

Hur får man en fin bikinilinje?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man en fin bikinilinje?
  2. Vad menas med bikinilinjen?
  3. Vart kan man Epilera?
  4. Vad betyder raka medhårs?
  5. Varför får man röda prickar efter man har rakat sig?

Hur får man en fin bikinilinje?

För att hålla huden nere vid bikinilinjenfin som möjligt under tiden är ett tips att smörja in den morgon och kväll. Då håller du huden återfuktad och fin. Tänk också på att hellre spara lite hår och inte raka för ofta för att motverka irritation.

Vad menas med bikinilinjen?

Bikinilinjen är hudområdet i ljumsken där bikinitrosans kant slutar. Det finns flera olika metoder för hårborttagning längs bikinilinjen, till exempel rakning, trimning eller epilering.

Vart kan man Epilera?

Du kan använda epilatorn på ben, rygg, i armhålorna, på armarna och vid bikinilinjen (vår storsäljare Braun Silk-épil 3 innehåller även en mindre epilator för bikinilinjen, för att lättare komma åt det området).

Vad betyder raka medhårs?

Oftast hör man att man ska raka sig medhårs, i ”hårets växtriktning” för att undvika skärsår och rakutslag. Med detta menas att rakbladet ska följa skäggstrånas växtriktning, så om du t. ex. ska raka din överläpp ska du raka dig i riktning från näsan ner mot munnen.

Varför får man röda prickar efter man har rakat sig?

Röda prickar efter rakning är en form av irriterad hud till följd av rakning. De framträder oftast några minuter efter rakningen men kan även dyka upp lite senare på dagen om du bär åtsittande kläder eller om din hud exponeras för värme eller kyla.