:

Hur gör man rent nubuck skor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man rent nubuck skor?
  2. Hur får man bort lukt från mocka?
  3. Hur rengör man Mockahandskar?
  4. Hur tvättar man ljusa mocka skor?
  5. Kan man tvätta mocka i tvättmaskin?

Hur gör man rent nubuck skor?

Ta ur skosnören och borsta bort ytlig smuts med en mockaborste. Var noga i veck och kanter. Fukta skon ordentligt, applicera rengöring med en fuktig rengöringsduk och rengör....2. Vårda

  1. Applicera ett jämt lager skokräm för mocka/nubuck över hela skon. ...
  2. Vid behov använd samma produkt för att fräscha upp färgen på sulkanten.

Hur får man bort lukt från mocka?

Så här gör du: Applicera ett tunt lager majsmjöl på fläckarna och låt det verka några timmar, gärna över natten. Majsmjölet absorberar fläckarna och lämnar mockan ren och snygg. Borsta sedan noggrant bort majsmjölet med en mockaborste när det verkat klart. Det går också att rengöra mocka med ånga.

Hur rengör man Mockahandskar?

Vid tvätt av dessa handskar så måste man använda sig av kemisk ren bensin, som man kan köpa på apotek eller i en färghandel. Mocka och handskar i nubuck kan tappa färg när man tvättar dem. Ta på er handskarna och tvätta dem i ljummet vatten med Hjortens handsktvättmedel. Skölj handskarna noga.

Hur tvättar man ljusa mocka skor?

Istället rekommenderas en mockaborste och endast mycket lite vatten för att inte riskera missfärgning. För speciellt svåra fläckar så kan det vara bra att använda ett fläckborttagningsmedel speciellt anpassat för mocka. Du kan också testa ett gammalt husmorsknep för att tvätta mocka: vinäger eller majsmjöl.

Kan man tvätta mocka i tvättmaskin?

Sneakers och gympaskor i läder eller mocka bör inte tvättas i maskin eftersom materialen blir fula när de torkar.