:

Hur tar man bort en limmad heltäckningsmatta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man bort en limmad heltäckningsmatta?
  2. Hur tar man bort en heltäckningsmatta?
  3. Hur får man bort en Våtrumsmatta?
  4. Hur tar man bort Korkmatta?
  5. Hur får man bort gammalt kontaktlim?

Hur tar man bort en limmad heltäckningsmatta?

Är mattan limmad i hela sjok lossar du den lättare om du delar med en kniv vid trappnos och sättsteg. 3. Är mattan styv kan du värma försiktigt med varmluftspistol. Då mjuknar materialet och eventuellt också limmet lite.

Hur tar man bort en heltäckningsmatta?

Ta bort limmet Du kan börja med att använda samma spackelspade eller färgskrapa som du använde dig av tidigare för att få bort limmet. Här kan du även använda dig av andra verktyg för att göra arbetet lite lättare. Har du en värmepistol nära till hands kan denna vara väldigt användbar nu.

Hur får man bort en Våtrumsmatta?

Så här tar du bort en gammal plastmatta. Det första steget är att använda en kniv och skära parallella remsor - 10- 20 centimeter långa - över golvet. Nästa steg är att ta fram en spade du använder för att spackla och knacka med en hammare så att den kommer in under mattan. Dra sedan upp plastbiten.

Hur tar man bort Korkmatta?

Börja med att lirka upp lite av korkmattan i ett av rummets hörn med en kniv. När matthörnet är uppe en bit tar du en kofot och bänder loss mattan ytterligare för att därefter dra loss resten för hand. Den brukar gå ganska lätt. När mattan är borttagen gör du på samma sätt med boarden som ligger under.

Hur får man bort gammalt kontaktlim?

Det beror lite på varifrån du vill avlägsna limmet. - försök försiktigt med aceton. Acetonet löser upp limmet. Men glöm inte att ha kolfiltermask på dig hela tiden.