:

Hur får man bort fläckar från spisen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort fläckar från spisen?
  2. Hur får man bort bränt mjölk från spisen?
  3. Hur får jag rent ugnen?
  4. Hur får man bort bränt socker på spisen?
  5. Hur får man bort fett på skåp?
  6. Vad tar bort fett i köket?

Hur får man bort fläckar från spisen?

Blöt stålullen och gnugga på spisplattornas kanter, är det svårt intorkat och inbränt kan det krävas ganska mycket gnidande för att det fint. Torka rent med papper och avsluta med att spraya på Cif Power & Shine och ta ett till tag med trasan. Spisen kommer bli skinande ren!

Hur får man bort bränt mjölk från spisen?

Rengör plattan med flytande skurkräm för spishäll och en grov svamp. Skrubba ytan ordentligt. Använd rent vatten vid avtorkning av plattan. Ställ värmeplattan på högsta inställning för att bränna bort eventuella kvarvarande ämnen/matrester.

Hur får jag rent ugnen?

Häll ättika i en ugnsfast skål och placera skålen i ugnen. Ättikan i kombination med fukten och värmen löser upp fett och avlagringar. Värm ugnen till 50 grader och låt stå i ca en timme. Stäng av ugnen och låt den svalna helt innan du öppnar luckan.

Hur får man bort bränt socker på spisen?

Koka upp varmvatten i en vattenkokare, häll på rikligt med det varma vattnet och lite ättika. Låt stå en stund. Gnugga bort det som går.

Hur får man bort fett på skåp?

Applicera bakpulver på området med fett och olja För att ta bort smuts med bakpulver kan du spraya lite vatten eller vinäger på ytan och strö sedan en bra mängd bakpulver på ytan med fett och låt sitta i några minuter. Skrapa sedan bort det hela med ett skarpt föremål tills allt oönskat har kommit bort.

Vad tar bort fett i köket?

Fett löser fett helt enkelt. Enligt städexperten så är det så enkelt som att bara ta några droppar olja, vegetabilisk eller annan sort på en ren trasa. Sedan är det bara att gå över de ställen du vill rengöra. Extra bra för dig med fasade köksluckor där smuts gärna lägg sig till rätta.