:

Får inte loss hjulet?

Innehållsförteckning:

  1. Får inte loss hjulet?
  2. Hur får jag bort hjulen?
  3. Får inte av däcket från fälgen?
  4. Får inte loss cykeldäck?
  5. När ska man efterdra däcken?
  6. Är fast i fälg?

Får inte loss hjulet?

Bästa sättet är att ta hjälp av en däckverkstad som har tillgång till lämpliga verktyg för att av hjulen och sedan se till att saken inte upprepas. För att undvika problemen i framtiden bör du borsta rent naven med en stålborste samt smörja anläggningsytan med lite aluminiumpasta innan hjulen monteras igen.

Hur får jag bort hjulen?

Slå med en hammare bredvid hjulmutterhålen. och till slut, slå till från baksidan av hjulet, så brukar de mest svåra hjul lossna. se till att gör rent bara innan du sätter ditt däcket igen, så slipper det bli likadant igen.

Får inte av däcket från fälgen?

Det viktigaste för att få däcket att ploppa ut är följande. Se till att trycka lös däcket in mot fälgens mitt. Har däcket lagt sig upp mot kanten så det redan börjat täta (dvs där det slutligen ska ligga) så blir det svårare att det å funka. Mao det ska vara lika löst över allt.

Får inte loss cykeldäck?

bort cykeldäcket från fälgen Börja med att tömma ur all luft ur slangen, och tryck sedan ned däcket i mitten av fälgen. Detta för att det ska lossna ordentligt från fälgkanten, men även för att du har mest plats i mitten av fälgen.

När ska man efterdra däcken?

Då finns det en viktig detalj som många glömmer. Missa inte att efterdra hjulbultarna. Det bör göras efter cirka tio mil – annars riskerar du att tappa ett hjul när du kör. I körkortsteorin nämns det som en viktig del i hjulskiftet.

Är fast i fälg?

Ett litet tips: stryk på lite kopparpasta runt centrumhålet på fälgen och lite på muttrarna/bultarna så sitter dem inte lika jävligt nästa gång. Se till att bilen står STADIGT, ta sen o känga till fälgen/däcket ute i kanten med sulan på skon, sparka bakåt så du inte gör illa tårna.