:

Hur får man bort klistermärken från bil?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort klistermärken från bil?
  2. Hur tar man bort lim från lack?
  3. Får inte bort klistermärken?
  4. Kan man ta bort foliering av bil?
  5. Hur använder man Limtvätt?

Hur får man bort klistermärken från bil?

Att ta bort klistermärken från en lackad eller glansig yta brukar vara ganska lätt. För enklaste borttagning av klistermärkena stryker man på ett lager matolja på klistermärkena och låter det suga in en liten stund. Oljan löser då upp klistret och efter ett tag kan man sedan dra bort klistermärkena hur lätt som helst!

Hur tar man bort lim från lack?

Nåt som funkar rätt bra är att försöka lyfta bort så mycket klister/lim som möjligt med listen/märket du fått bort eller använda gaffa-tejp eller liknande med starkt lim. "Dutta" mot ytan massor av gånger så brukar manbort ganska mycket. Sista tar man bort med T-röd eller liknande.

Får inte bort klistermärken?

Olja eller vinäger Du kan applicera lite matlagningsolja eller vinäger på ett klistermärke för att lösa upp limmet. När du låtit oljan eller vinägern verka i några minuter kan du skrapa bort resterna av klistermärket med fingrarna eller en skrapa av plast. I bästa fall kan du tillochmed torka av det med en trasa.

Kan man ta bort foliering av bil?

En bil som har fått en annan färg genom foliering behöver inte anmälas till Transportstyrelsen eftersom det inte är en permanent förändring. Foliering är enkelt att ta bort själv och många företag som arbetar med rekonditionering kan avlägsna folien för ett överkomligt pris.

Hur använder man Limtvätt?

Applicera Casco Limtvätt. Låt verka några minuter. Gnid med en trasa eller i tuffare fall med Scoth Brite. Torka upp de upplösta limresterna.