:

Kan man få bort diabetes typ 2?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få bort diabetes typ 2?
  2. Varför får man typ 2-diabetes?
  3. Vad är vanliga symtom på diabetes typ 2?
  4. Vad är risker med typ 2-diabetes?
  5. Vad innebär att leva med typ 2-diabetes?

Kan man få bort diabetes typ 2?

Studien som publiceras i The Lancet visar, i motsats till vad många har bedömt, att diabetes typ 2 är ett tillstånd det går att bli frisk ifrån. Men metoden är ingen quick fix och inget läkemedel, utan en ett år lång intensiv kostbehandling för att gå ner i vikt.

Varför får man typ 2-diabetes?

  • Det förekommer att typ 2-diabetes inte alls visar några symtom, då kan det vara mycket svårt att upptäcka sjukdomen. De som får symtom upplever inte sällan att dessa kommer smygande under lång tid. Vanligast är dock att man känner sig trött, hängig, törstig och kissar ofta. Vanliga symtom vid diabetes

Vad är vanliga symtom på diabetes typ 2?

  • Vanliga symtom är bland annat trötthet och att du behöver kissa oftare. Symtomen kommer ofta långsamt och kan ibland vara svåra att märka. Du kan göra mycket själv för att sänka blodsockervärdet, men ibland behövs läkemedel. Diabetes typ Vårdguiden. Till sidans huvudinnehåll.

Vad är risker med typ 2-diabetes?

  • Risker med dåligt behandlad typ 2-diabetes: 1 Åderförkalkning av blodkärl 2 Blodproppar som kan ge stroke och hjärtinfarkt 3 Skador på små blodkärl som leder till njursjukdom, synskador och impotens 4 Minskad känsel i ben och fötter samt sämre sårläkning

Vad innebär att leva med typ 2-diabetes?

  • Allt om typ 2-diabetes | Doktorn.com. Att leva med diabetes innebär att du behöver hålla koll på din egen hälsa, ditt välmående och allra viktigast, ditt blodsocker. Foto: Shutterstock. Dåligt behandlad typ 2-diabetes, även kallad åldersdiabetes, kan leda till att ditt blodtryck blir högre och att dina kolesterolnivåer höjs.