:

Hur gör man när det bränt fast i stekpanna?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man när det bränt fast i stekpanna?
  2. Hur gör man rent under stekpanna?
  3. Hur gör man rent en keramisk stekpanna?
  4. Hur gör man rent en teflonpanna?
  5. Hur får man bort fläckar på kastruller?

Hur gör man när det bränt fast i stekpanna?

Bränt fast maten i stekpannan? Oroa dig inte, när stekpannan svalnat kan du hälla vatten i den och värma upp den på nytt så släpper det inbrända. En stekpanna i rostfritt stål tål diskmaskin men för längre livslängd rekommenderas ändå handdisk med diskmedel och varmt vatten.

Hur gör man rent under stekpanna?

Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan. En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t. ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen.

Hur gör man rent en keramisk stekpanna?

Skötselråd keramisk beläggning

  1. Handdiska stekpannan med hett vatten och diskmedel, låt den svalna innan rengöring.
  2. Om stekpannan använts på hög värme kan matrester sätta sig hårdare, se till att de avlägsnas innan du använder pannan igen.

Hur gör man rent en teflonpanna?

Diska stekpannan i varmt vatten och diskmedel för att ta bort eventuell smuts. Torka den och smörj in non-stick-beläggningen med lite matlagningsolja innan du använder den för första gången. Torka bort all överbliven olja. Diska och torka köksredskapen efter varje användning.

Hur får man bort fläckar på kastruller?

Blanda bikarbonat och varmt vatten i grytan och låt det stå över natten. Dagen efter borde resterna ha lossnat så att du lättare kan skrubba bort dem. Du kan också pröva med ättika och vatten istället för bikarbonat.