:

Hur får man bort beläggning i stekpannan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort beläggning i stekpannan?
  2. Hur räddar man en stekpanna?
  3. Hur rengör man en teflonpanna?
  4. Hur behandlar man en stekpanna?
  5. Hur använda teflonpanna?

Hur får man bort beläggning i stekpannan?

Om något har bränt fast i stekpannan kan du enkelt rengöra den med en stålull eller grövre disksvamp. Du kan också ställa pannan i blöt i varmt vatten med lite diskmedel i 15–20 minuter innan du diskar den, då lossnar all fastbränd mat.

Hur räddar man en stekpanna?

Så får du din brända stekpanna att bli som ny igen

  1. Sjud med diskmedel eller bikarbonat. Fyll din brända stekpanna eller kastrull med hett vatten och lite diskmedel eller bikarbonat – båda fungerar lika bra. ...
  2. Lirka bort det brända. ...
  3. Skrubba rent med disksvamp. ...
  4. Återfå glansen på rostfritt.

Hur rengör man en teflonpanna?

Du diskar en teflonpanna med varmvatten, diskmedel och en diskborste. Använd inte stålull eller annat material i metall, då det kan förstöra pannans yta. Innan du börjar diska en stekpanna i teflon, är det viktigt att du först låter den svalna.

Hur behandlar man en stekpanna?

Regel nummer 1 är att aldrig diska med diskmedel. Alla former av diskmedel förstör den oljade basen så att maten lättare bränns fast. En gjutjärnspanna ska diskas endast med varmt vatten och en ren borste. Du kan torka med hushållspapper om pannan är mycket fet så slipper du fettfläckar på diskhanddukarna.

Hur använda teflonpanna?

laga helt utan att ha något matfett i pannan. Dessutom är teflonpannor lätta att rengöra. Problemet med teflon är istället att det lätt rispas och förstörs av köksverktyg i metall. Använd därför alltid stekspador och vispar i plast när du lagar mat i en teflonpanna.