:

Hur får man bort bränt socker i en kastrull?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man bort bränt socker i en kastrull?
 2. Hur får man bort bränt socker i pannan?
 3. Hur rengöra rostfri kastrull?
 4. Hur får man bort smält socker från spisen?
 5. Hur löser man upp bränt socker?
 6. Vad ska man smälta socker i?
 7. Hur rengör bränd kastrull?

Hur får man bort bränt socker i en kastrull?

Sockerbit rengör bränd kastrull Använd en sockerbit för att gnugga bottnen, det löser upp den brända smutsen lättare. För att den extra blank efteråt kan du doppa en svamp i vetemjöl och putsa.

Hur får man bort bränt socker i pannan?

Tips!

 1. Använd gärna en gjutgärnspanna då socker kan bli väldigt varmt och gjutjärn är då mer lämpligt. Den är även lättare att rengöra efteråt.
 2. Använder du en non-stick-panna kan du rengöra den genom att blötlägga den i hett vatten och diskmedel i ett par timmar.
 3. För ännu bättre resultat kan du använda en termometer.

Hur rengöra rostfri kastrull?

Diska med varmt vatten och diskmedel. För att få bort eventuell inbränd mat, koka upp vatten med lite maskindiskmedel i för att underlätta rengöring. Använd polermedel för att få bort fläckar. Vid svårare fläckar eller inbränd mat kan 12 procent ättika användas för att avlägsna dem.

Hur får man bort smält socker från spisen?

Koka upp varmvatten i en vattenkokare, häll på rikligt med det varma vattnet och lite ättika. Låt stå en stund. Gnugga bort det som går.

Hur löser man upp bränt socker?

Hur får vi bort det stelnade sockret utan att skada pannan? Antingen varmt vattem och Yes (eller annat bra diskmedel) eller så hetta upp pannan igen och häll ur medans det är varmt, och borsta rent med en borste ni ändå tänkte slänga eller liknande. Kokhett vatten och en diskborste du kan undvara. :D.

Vad ska man smälta socker i?

Just för att socker blir så hett är det lämpligt att använda en stekpanna i gjutjärn. En gjutjärnspanna är också väldigt lätt att få ren efteråt, även om det är svårt att tro när man ser pannan efter att man smält sockret.

Hur rengör bränd kastrull?

Så här gör du:

 1. Fyll kastrullen eller stekpannan med varmt vatten, det måste täcka de brända områdena, och häll sen i lite diskmedel.
 2. Vänta 5-10 minuter innan du tömmer ut av en del av vattnet och börjar skrubba bort det som bränt.