:

Kan båten stå ute om Vinteren?

Innehållsförteckning:

  1. Kan båten stå ute om Vinteren?
  2. Vad kostar det att vinterförvara båten?
  3. Måste man täcka båten?
  4. Vad kostar det att bogsera en båt?
  5. Vad kostar det att ha båtplats?

Kan båten stå ute om Vinteren?

Vinterförvaring utomhus – båten behöver täckas Du behöver ha ett gott skydd över båten om du förvarar den utomhus. Det skall vara täcke eller kapell som skyddar båten från vatten, is och snö. Lämpligen ser du till så att kapellet sluttar på sidorna, så att vatten och snö lätt rinner av.

Vad kostar det att vinterförvara båten?

Vinterplatser och -service

ArbetePris
Vinterplats inkl bockar och pallvirke (Dalarö och Bergshamra), längd x (bredd + 0,5m)460:-/kvm
Vinterplats i ställage med motor (Dalarö), längd x (bredd + 0,5m)550:-/kvm
Vinterplats inkl bockar och pallvirke (Nacka), längd x (bredd + 0,5m)550:-/kvm

Måste man täcka båten?

På vintern är temperaturen lägre och vatten kan inte avdunsta på samma sätt. Därför är det viktigt att du täcker båten under vintern. Vatten som samlats i sprickor och håligheter och som fryser expanderar, vilket kan leda till frostsprängning och skador på din båt. Det finns olika sätt att täckabåten på.

Vad kostar det att bogsera en båt?

Men fler än var fjärde saknade försäkring som täcker bogsering. En bogsering kan kosta uppåt 16 000 kr, visar nya siffror. Därför är det väldigt viktigt för båtägare att se över sitt försäkringsskydd. – En normal bogsering kan kosta så mycket som 16 000 kr.

Vad kostar det att ha båtplats?

Säsongsavgiften för en båtplats är för närvarande 3 900 kronor och för en del båtplatser tillkommer en deposition eller avgift för nyckel eller kodlås. Det är för närvarande kö till samtliga båtplatser och med olika lång kötid.