:

Hur får man bort Lerfläckar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort Lerfläckar?
  2. Hur får man bort köttfärssås?
  3. Hur får man bort Soya?
  4. Hur får man bort Blomfläckar?
  5. Hur får man bort Gräsfläck?
  6. Hur får man bort Rabarberfläckar?
  7. Hur tar man bort Tomatfläckar från kläder?

Hur får man bort Lerfläckar?

2. Hur får jag bort lerfläckar?

  1. Låt först leran torka. ...
  2. Borsta av så mycket som möjligt med händerna eller en ren och mjuk borste när plagget är torrt. ...
  3. Vid behov, spreja med vatten för att diskmedlet ordentligt ska täcka och sjunka in i fläcken.
  4. Låt sitta i ca 20–30 minuter.

Hur får man bort köttfärssås?

Tomat, morot samt fläckar från ketchup, köttfärssås, tomatsoppa och liknande: Om fläcken är färsk, testa först med t. ex pressad citron eller ättika. Droppa på och låt verka några minuter, tvätta sen med kallt vatten och diskmedel.

Hur får man bort Soya?

Gör så här: lägg ett ark hushållspapper på fläcken så pappret absorberar så mycket sojasås som möjligt. Använd sedan en tops och täck fläcken med vit vinäger. Häll en matsked av tvättmedel på fläcken och gnugga sedan fläcken med dina fingrar i kallt vatten. Skölj i rinnande, kallt vatten.

Hur får man bort Blomfläckar?

Ta bort blodfläckar Det bästa är att skölja direkt med kallt vatten men om fläcken hunnit torka kan du blötlägga i kallt vatten med salt. Räkna med ett par matskedar salt per liter vatten och låt plagget ligga i blöt ett par timmar och se till att fläcken är borta innan du tvättar som vanligt.

Hur får man bort Gräsfläck?

Dränk fläcken med genomskinlig alkohol eller fläckborttagare. Låt verka i 15 minuter. Färsk fläck: tvätta på låg temperatur. Ingrodd gräsfläck: tvätta på så hög temperatur som plagget tål.

Hur får man bort Rabarberfläckar?

Citronsyra kan bleka textil. Eller pröva saft av rabarber, citron eller sur mjölk. Du kan också placera tyget på en absorberande tygtrasa och fukta fläcken med alkogel.

Hur tar man bort Tomatfläckar från kläder?

Använd ett bra tvättmedel som Via Flytande och gnugga in det försiktigt i och runt fläcken. Om det är vita kläder så kan du även använda ett milt blekande ämne som citronsaft eller utspädd ättika – testa dock alltid på ett litet område innan och läs instruktionerna på tvättlappen först.