:

Hur kan man få blåmärken att försvinna?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan man få blåmärken att försvinna?
  2. Får blåmärken på benen utan anledning?
  3. Vad är Hirudoidsalva?
  4. Kan man använda Hirudoid i ansiktet?
  5. Är blåtira farligt?

Hur kan man få blåmärken att försvinna?

Vad kan jag göra själv? Det är bra att försöka kyla ner det skadade området precis när skadan har inträffat och om blåmärket verkar bli stort. Då drar blodkärlen ihop sig och blödningen minskar. Kylan minskar även svullnaden kring skadan.

Får blåmärken på benen utan anledning?

Ibland kan blåmärken som bildats av sig själv bero på en koagulationsrelaterad blodsjukdom. Benägenheten för blåmärken kan också ökas av läkemedel som påverkar blodkoagulationen. Läkarundersökningar behövs i följande situationer: Om flera blåmärken eller ett stort blåmärke (över 3 cm) bildas på huden utan orsak.

Vad är Hirudoidsalva?

Den verksamma komponenten i Hirudoid forte kräm tränger snabbt genom huden till de ytliga vävnaderna, där den har en jämn och långvarig effekt. Krämen motverkar uppkomsten av ytliga blodproppar och påskyndar deras upplösning, dämpar inflammation och minskar svullnad genom att förbättra den lokala cirkulationen.

Kan man använda Hirudoid i ansiktet?

Tala med läkare eller apotekspersonal innan du använder Hirudoid kräm. Bör ej användas på öppna sår, på skadad hud eller i ögonen. Inga kända risker.

Är blåtira farligt?

Fast blödningarna ser läskiga ut så är de inte farliga. I värre fall så kan både ögat och benet som omgiver den skadas, exempelvis vid en trafikolycka.