:

Hur får man bort färg på bilen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort färg på bilen?
  2. Hur får man bort klister från lack?
  3. Vad löser lack?
  4. Hur tar man bort gammalt klister?
  5. Hur tar man bort en foliering?

Hur får man bort färg på bilen?

Prova thinner och ev nageln och sedan efterpolera med betydligt snällare grejor än Autosol. Alla metoder repar ju, och sitter färgen inte riktigt hårt kan du kanske ta den med lera, annars lär det va thinner som gäller, vilket kommer repa lacken ganska mkt, men är lätt att polera bort.

Hur får man bort klister från lack?

Bästa är nog vanlig mat-olja. Smöra det på limen, låt det sitta några timmar, och sen kan du lätt ta bort limen.

Vad löser lack?

Du har fått bra förslag på hur du tar bort gamla lacken, jag förordar varmluftspistolen på medelhög effekt, och sickel eller trekantsskrapa, rakbladsskrapa om det är svårt att komma åt. När lackytorna helt eller delvis är skadade är det lika bra att göra helt trärent. Det är ingen som tipsat dig om någon bra lack.

Hur tar man bort gammalt klister?

Att ta bort klistermärken från en lackad eller glansig yta brukar vara ganska lätt. För enklaste borttagning av klistermärkena stryker man på ett lager matolja på klistermärkena och låter det suga in en liten stund. Oljan löser då upp klistret och efter ett tag kan man sedan dra bort klistermärkena hur lätt som helst!

Hur tar man bort en foliering?

Jag brukar dra över med en värmepistol så folien blir varm. Sen kan man dra bort en bit i taget, man känner när det går lätt. När det tar stopp är det bara att värma igen så går det att dra bort lätt igen.