:

Hur får jag bort bajs?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag bort bajs?
  2. Hur får man bort gammalt blod?
  3. Hur får man bort bläck från tyg?
  4. Hur får man bort blod från vita skor?
  5. Hur får man bort blod på madrass?

Hur får jag bort bajs?

Avföringsfläckar. Ett typiskt problem är ljusa bodys med gulbruna ränder efter bajsblöjan som rann över. – På dessa fläckar kan du hälla flytande tvättmedel direkt på fläcken, tryck försiktigt in det och låt det verka i ca. 30 minuter tipsar Malin Skaar som jobbar med konsumentservice.

Hur får man bort gammalt blod?

Blöt fläcken med kallt vatten så snabbt som möjligt för att undvika att blodet torkar in i tyget. En intorkad fläck kan vara svårare att få bort, så gör jobbet enklare för dig genom en snabb blötläggning. Har du större blodfläckar kan du blötlägga hela plagget i en balja kallt vatten.

Hur får man bort bläck från tyg?

Häll lite rengöringssprit direkt på fläcken. Rengöringssprit fungerar utmärkt för att få bort bläck eftersom det kan bryta ner oljan i till exempel tuschpennor. Även vanlig handsprit kan fungera för att lösa upp fläcken.

Hur får man bort blod från vita skor?

Ta bort blodfläckar

  1. Blötlägg eller skölj först blodfläcken med kallt vatten (skölj aldrig i varmt vatten). ...
  2. Gnid sedan in blodfläcken med såpa eller ett flytande tvättmedel och massera sedan in såpan eller tvättmedlet (det kan även fungera med till exempel handtvål eller diskmedel om du inte har såpa eller tvättmedel).

Hur får man bort blod på madrass?

Ta en fuktig trasa eller svamp med medel på tryck eller skrubba på fläcken tills den går bort. Ett tips för att undvika vattenringar (när det blir som en kant runt området som var blött), är att torka området med ett strykjärn. Men se till att det är ett tyg som tål värmen.