:

Vad är ådernät?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är ådernät?
  2. Vad kostar det att ta bort ådernät?
  3. Varför får man spindelnät på benen?
  4. Varför får man ytliga blodkärl på benen?
  5. Kan man ta bort ytliga blodkärl?

Vad är ådernät?

Ytliga blodkärl på benen kallas för ådernät, och är utvidgade blodkärl som ligger nära hudytan och bildar spindelvävsliknande mönster. Det är vanligt förekommande på benen, men kan också finnas i ansiktet. Det kan vara missprydande men går enkelt att behandla med injektioner.

Vad kostar det att ta bort ådernät?

Kärlbristningar, kärlspindlar eller ådernät som de också kallas är små kärl/vener som ligger så ytligt att de syns genom huden och har normalt sett en röd eller blåviolett nyans....Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss.

Behandlingstid30 min
Pris2000:- (beror lite på storleken på kärlen)

Varför får man spindelnät på benen?

Åderbråck beror oftast på att klaffarna fungerar sämre eller att väggarna i blodådrorna har blivit svaga och utvidgar sig. Det gör att trycket i blodådrorna ökar. Då utvidgar de sig och blir ännu mer slingriga och synliga. Gener, hormoner och graviditet kan göra att du får åderbråck i benen.

Varför får man ytliga blodkärl på benen?

Ytliga blodkärl uppstår när stora djupliggande kärls väggar försvagas eller brister. Då uppenbarar sig kärlen på det övre hudlagret och det som kallas ytliga blodkärl har bildats.

Kan man ta bort ytliga blodkärl?

En effektiv behandling för att ta bort ytliga blodkärl är laser- eller IPL-behandling. Då skickas värme ner till blodkärlet som får kärlet att koagulera för att sedan successivt dra ihop sig utan att den omkringliggande vävnaden påverkas.