:

Var kan jag se alla mina pensioner?

Innehållsförteckning:

  1. Var kan jag se alla mina pensioner?
  2. Var ser jag min löneväxling?
  3. Var är min premiepension?
  4. Hur beräknar man löneväxling?
  5. När är det förmånligt att Löneväxla?
  6. Hur kan du se din tjänstepension på mina sidor?
  7. Vad är en tjänstepension?
  8. Hur många anställda har tjänstepension?

Var kan jag se alla mina pensioner?

Välkommen till minPension På minPension kan du som tjänar in till din pension se hela din pension och göra pensionsprognoser. minPension är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Det är gratis att använda minPension.

Var ser jag min löneväxling?

På minPension ser du det du hittills har tjänat in till dina pensioner, den allmänna pensionen, dina tjänstepensioner och privat pensionssparande. Du kan också göra prognoser som visar storleken på din framtida pension.

Var är min premiepension?

Mina sidor är dina personliga sidor där du loggar in för att bland annat se hur mycket du tjänat in till pension, göra en pensionsprognos, ansöka om pension, ändra dina uppgifter och se vad som händer i ditt ärende. För att kunna logga in på Mina sidor måste du ha en e-legitimation.

Hur beräknar man löneväxling?

För att löneväxla bör du ha en månadslön på minst 45 865 kronor efter avdraget för löneväxling (2021). Om din lön blir mindre än så minskar du din allmänna pension, sjukpenning, föräldrapenning och andra socialförsäkringsförmåner.

När är det förmånligt att Löneväxla?

Har du en lön över 43 309 kr (år 2019) kan det vara förmånligt att löneväxla för att förstärka din tjänstepension. ... Arbetsgivaren betalar lägre skatt på pensionsavsättningen än på den vanliga lönen och därför ska mellanskillnaden, cirka sju procent, tillfalla dig som löneväxlar.

Hur kan du se din tjänstepension på mina sidor?

  • Du kan se dina personliga uppgifter om din eventuella tjänstepension om du loggar in på Mina Sidor. Du kan ha en tjänstepension om du har kollektivavtal eller annat pensionsavtal med din arbetsgivare. Kontakta den som är personalansvarig på din arbetsplats för att få veta vad som gäller för dig.

Vad är en tjänstepension?

  • De allra flesta som arbetar har en tjänstepension. Om din tjänstepension är kollektivavtalad sätter din arbetsgivare av cirka 4 -5 procent motsvarande din månadslön till din tjänstepension. För att få en bra total pension är det viktigt att du har en tjänstepension.

Hur många anställda har tjänstepension?

  • 9 av 10 anställda har tjänstepension. Tjänstepensionen är den del av pensionen som kommer via arbetet och som betalas av arbetsgivaren. Vissa arbetsgivare betalar inte in någon tjänstepension. Det är därför viktigt att ta reda på vad som gäller just dig.