:

Hur får man bort asfalt på Hundtassar?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man bort asfalt på Hundtassar?
 2. Hur ofta ska man smörja hundens tassar?
 3. Hur varm är asfalt vid läggning?
 4. Hur lägger man ett Tassbandage?
 5. Vad innebär spretiga tassar?
 6. Hur klipper man hund med trimmer?
 7. Hur många tår har en hund?
 8. Hur använder man Tassalva?

Hur får man bort asfalt på Hundtassar?

Behandling av brända tassar Om din hund har ömma trampdynor till följd av varm asfalt är det viktigt att skydda tassarna från större skada. Gå endast korta promenader där asfalt undviks. Tassarna kan också skyddas med skor eller tassbandage.

Hur ofta ska man smörja hundens tassar?

Hundens tassar ska ändå inte behöva yttre smörjning regelbundet. Ifall trampdynorna är sträva och flagiga, till och med spruckna behöver hunden utvalda fettsyror i sin kost för att trampdynorna ska bli välmående.

Hur varm är asfalt vid läggning?

Varm asfalt tillverkas vid ungefär 150°C. Halvvarm asfalt tillverkas vid cirka 90°C och används framförallt på det lågtrafikerade vägnätet i mellersta och norra Sverige. Det går även att blanda asfalt helt kallt. Då används en emulgering av bitumen och vatten.

Hur lägger man ett Tassbandage?

Tassbandage hund

 1. Tvätta såret och lägg på en kompress.
 2. Lägg bomull mellan tårna, även under sporren.
 3. Placera bomull runt tassen och en bit upp på benet, inklusive sidorna.
 4. Linda ett par varv med gasbinda, för att ge lite extra stadga.
 5. Linda till sist ett varv med självhäftande elastisk binda som skydd för bandaget.

Vad innebär spretiga tassar?

Tassarna är viktiga för en arbetande hund. De bör vara tämligen runda och sammanhållna samt ha tjocka väldämpande trampdynor och starka klor. En hund med spretiga tassar och/eller tunna trampdynor löper större risk att skada sig under arbetet och det är också ett fel i standarden. Ordentlig simhud är nödvändigt.

Hur klipper man hund med trimmer?

Sätt på trimmern, och börja med hundens rygg. Klipp håret i den riktning det växer, med långa tag som börjar i nacken. Rensa trimmern periodvis för att undvika att hår fastnar i apparaten. Kolla trimmerns temperatur regelbundet: om den hettar upp sig kan du riskera att bränna hunden.

Hur många tår har en hund?

Eftersom hunden använder alla sina fyra tassar när den går, springer och är aktiv så är den helt beroende av dem för att ta sig fram. Smärta, klåda eller sjukdom i en eller flera tassar blir därför väldigt smärtsam och kan dessutom förvärras eftersom de utsätts för tryck och smuts vid varje promenad.

Hur använder man Tassalva?

Smörj hundens tassar med tassalva Det finns speciell tassalva i många djurbutiker. Tänk på att smörja tassarna när du planerar vara inomhus en stund, så att salvan hinner gå in i huden innan ni ger er ut i snö och slask.