:

Hur får man bort färg på trä?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort färg på trä?
  2. Hur får man bort akrylfärg?
  3. Hur får man bort färg från möbler?
  4. Hur får man bort färg på plast?
  5. Hur får man bort akrylfärg från väggar?
  6. Hur får man bort akrylfärg från penslar?
  7. Vad löser upp färg?

Hur får man bort färg på trä?

Skrapa bort den uppmjukade färgen med en stålspackel eller färgskrapa. För ömtåliga ytor används t ex en otandad ”limspridare”. Arbeta i träets längdriktning. Var försiktig så att du ej skadar ytan.

Hur får man bort akrylfärg?

Förbehandla fläcken genom att fylla en balja eller ett handfat med ljummet vatten, blanda sedan i en liten mängd bra pulvertvättmedel, t. ex Via koncentrat Color. Lägg sedan i plagget och låt det ligga i blöt i ca tjugo minuter.

Hur får man bort färg från möbler?

Ta bort den uppmjukade färgen med en stålspackel eller färgskrapa. Arbeta i träets längdriktning. Var försiktig så att ytan inte skadas. De sista färgresterna tar du bort med en grön eller brun Scotch-Brite svamp och lite färgborttagare.

Hur får man bort färg på plast?

Aceton funkar kanon. Har själv tagit bort färgplast till crossar och det går bra. Även bra att göra rent innan man monterar dekaler. Finns på literförpackning hos båttillbehörsfirmor.

Hur får man bort akrylfärg från väggar?

Ta bort färg med varmluftspistol Den fungerar dessutom på de flesta färgtyper, inte minst olje- och alkydfärger. Akrylatfärger och latexfärger kan också tas bort med hjälp av en varmluftspistol.

Hur får man bort akrylfärg från penslar?

Torka av dina penslar på papper så långt det är möjligt. Skölj dem i en burk med lösningsmedel om du har använt oljefärg eller i en burk med vatten om du har använt akvarell- eller akrylfärg. Torka sedan av penslarna på papper igen. Lämna vattnet eller lösningsmedlet från färgtvätten till en återvinningscentral.

Vad löser upp färg?

Går färgen att ta bort med rödsprit är det vattenbaserad färg och man ska därför använda vattenbaserad färg vid ommålningen. Knepet kan för övrigt också användas om man fått plastfärg på kläderna. Mätta fläcken med sprit och gnid sedan in lite tvättmedel. Tvätta sedan kläderna i maskin och fläcken är borta.