:

Hur mycket pengar kommer in till Allmänna arvsfonden?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket pengar kommer in till Allmänna arvsfonden?
  2. Vad gör Allmänna arvsfonden med pengarna?
  3. Vad innebär Allmänna arvsfonden?
  4. Vart kan man få hjälp med pengar?
  5. Vem äger Allmänna arvsfonden?
  6. Hur söker man projektpengar?

Hur mycket pengar kommer in till Allmänna arvsfonden?

Hur stor är fonden? Den var fondens marknadsvärde cirka 12,7 miljarder kronor.

Vad gör Allmänna arvsfonden med pengarna?

Arvsfonden har två stödformer: Lokalstöd – när ni vill göra en om-, till-, eller nybyggnation för att kunna starta ny verksamhet på orten (inom tio kilometer). Projektstöd – när ni vill utveckla, ta fram och skapa en metod, en modell, ett arbetssätt eller en typ av verksamhet.

Vad innebär Allmänna arvsfonden?

Allmänna arvsfonden är en svensk statlig fond, instiftad av Sveriges riksdag 1928, dit medel tillfaller från de dödsbon som inte har någon arvinge, alltså när det varken finns någon släkting närmare än kusin eller något skrivet testamente. Föreningar och andra ideella organisationer kan söka projektstöd ur fonden.

Vart kan man få hjälp med pengar?

Budget- och skuldrådgivning. Ekonomiska problem kan bero på att man inte kan försörja sig på grund av arbetslöshet, sjukdom eller andra hinder. Ibland kan ekonomiska problem bero på att man har skulder som gör det svårt att vardagsekonomin att gå ihop. Då kan man vända sig till kommunens budget- och skuldrådgivare.

Vem äger Allmänna arvsfonden?

Allmänna arvsfonden[redigera | redigera wikitext] Hela Fonden förvaltas av Kammarkollegiet, och det är den myndighet som handlägger och föreslår vilka projekt som ska få stöd. Myndigheten Arvsfondsdelegationen beslutar sex gånger per år om vilka projekt som ska få stöd och följer upp dessa projekt.

Hur söker man projektpengar?

När ni har beslutat er för att ansöka om pengar så skicka ni er projektbeskrivning tillsammans med ett följebrev. Ni bör också ange hur mycket pengar ni ansöker om hos den enskilda bidragsgivaren. Det är vanligt att en förening ansöker om pengar från olika bidragsgivare till samma projekt.