:

Hur får man Blank choklad?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man Blank choklad?
  2. Hur får man ut praliner från formen?
  3. Vilken choklad är bäst till praliner?
  4. Hur ska man förvara praliner?
  5. Finns i en del praliner?
  6. Vilken choklad till Temperering?

Hur får man Blank choklad?

Se till att det du doppar chokladen i är rumsvarmt och EJ kylskåpskallt. Är det för kallt stelnar chokladen inifrån och det är ej bra. Det som doppas i choklad ska hålla 20°C för att en glansig och vacker yta. Temperaturerna för temperering kan variera mellan olika tillverkare.

Hur får man ut praliner från formen?

All choklad är tempererad som du köper (förutom blockchoklad) men när du smälter den för att gjuta dina praliner bryts den perfekta tempereringen och du behöver göra om den. När choklad som är tempererad stelnar krymper den, och på så sätt får du ur dem ur formen.

Vilken choklad är bäst till praliner?

Vilken choklad kan man använda till praliner? All choklad som innehåller kakaosmör kan användas i de metoder som vi beskriver här. Choklad utan kakaosmör – som till exempel blockchoklad – kan inte tempereras och passar därför inte till praliner.

Hur ska man förvara praliner?

Hur förvarar jag chokladen? Våra praliner trivs bäst torrt och svalt. Förvara dem helst vid 16–18 grader, men sval rumstemperatur fungerar också bra.

Finns i en del praliner?

Det finns två slags praliner, dels fyllda som består av formgjutna chokladskal som fylls med en lösare ganache och annat, dels doppade som är en fastare ganache skuren i bitar och doppad i choklad. För att få ett fast, hårt och blankt chokladskal måste chokladen till höljet tempereras.

Vilken choklad till Temperering?

Mörk choklad 48 – 50°C, Valrhona mörk choklad 55 – 58°C. Kyl till 27 – 28°C och värm sedan till 31 – 32°C. Mjölkchoklad 45°C, Valrhona mjölkchoklad 48 – 50°C. Kyl till 25 – 29°C och värm sedan till 30°C.