:

Vad kan man göra med betong?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra med betong?
  2. Hur gjuter man med betong?
  3. Vad kan man gjuta i?
  4. Hur man gjuter?
  5. Hur gjuter man med stödform?
  6. Kan man gjuta i kartong?

Vad kan man göra med betong?

Det finns många projekt som hägrar när du har ett sådant mångsidigt material som betong i händerna. Oavsett om du drömmer om att göra egna bänkskivor till köket, en husgrund för en gillestuga, små ljuslyktor att ha till altanen eller något helt annat är betonggjutning en bra konst att kunna.

Hur gjuter man med betong?

Gör så här för att gjuta i betong: Blanda betongen. Följ anvisningarna på förpackningen och blanda en liten mängd betong med vatten, lite i taget, den ska bli som en mycket fast gröt. Blanda noga i några minuter. Fyll formen.

Vad kan man gjuta i?

Det kan vara till exempel ett mjölkpaket, en läskburk, ett glasspaket etc. Många saker man redan har hemma i kylen och skafferiet kan man använda till att skapa exempelvis ljusstakar (min favoritsak att gjuta).

Hur man gjuter?

Innan du sätter igång med själva gjutningen behöver du förbereda underlaget och bygga en gjutform. Säkerställ att marken är så kallat normalt byggbar innan du bygger form för gjutning av platta. Schakta bort komprimerbara jordarter och kontrollera att marken är fri från större sten.

Hur gjuter man med stödform?

Är formen platt på ena sidan kan man bara lyfta av stödformen, annars skär man upp den på mitten så man får 2 delar. Känns formen för mjuk för att göra detta kan man fylla den med tex bubbelplast alt. vatten men då får man rigga upp den innan. Detta går även att göra med gips.

Kan man gjuta i kartong?

Gjutformen hänger du enklast upp i en kartong som du klippt upp ett hål i eller en hink med lock där du klippt upp ett hål i. Ett tips om man har många gjutformar är att ta en MDF-skiva eller liknande och såga upp många hål i. Viktigast är att gjutformen hänger stabilt. Nu är det bara blanda betongen och gjuta.