:

Hur får jag min begonia att blomma?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag min begonia att blomma?
  2. Kan man övervintra Begonia?
  3. Hur man sköter en begonia?
  4. Kan man ha begonia inomhus?
  5. När kan man plantera ut begonia?

Hur får jag min begonia att blomma?

För att få Begonian att blomma igen kan du försöka med att ställa den i ett rum där det är mörkt 12 timmar varje natt. Till utseende påminner de om rosor. Begonian fick sitt namn efter en fransk botaniker som heter Michael Begon som var aktiv under senare delen av 1600-talet.

Kan man övervintra Begonia?

Övervintring. Begonian har tjocka, saftiga stjälkar som gör den känslig för frost. Men även om plantan ger upp vid höstens första frostknäpp så klarar knölen ett par minusgrader. Klipp bort de nedvissnade växtdelarna och ställ krukan med knölen på en frostfri plats.

Hur man sköter en begonia?

Dock trivs den som allra bäst när den får stå i ett ljust område utan direkt sol eller värme underifrån, så ställ den inte på en fönsterbräda över ett element. Begonian trivs utmärkt i fuktigare luft, så att fukta luften omkring jorden är ett bra sätt att göra det lätt för din begonia att bli så vacker som möjligt.

Kan man ha begonia inomhus?

För att din begonia ska blomma så länge som möjligt och hålla sig frisk och fräsch, bör du ge den en plats i ett ljust fönster och i normal rumstemperatur. Undvik direkt, stark sol och värme underifrån.

När kan man plantera ut begonia?

Plantering: Plantera på våren, fördriv gärna inomhus så att krukan kan ställas ut när frostrisken är över. Plantera grunt så att knölen precis är täckt, se till att knölen hamnar upprätt med rotanlagen neråt och den konkava sidan uppåt. Sätt gärna flera knölar ihop för ett fylligt intryck.