:

Kan inte ta ögondroppar?

Innehållsförteckning:

  1. Kan inte ta ögondroppar?
  2. Hur gör du när du ger ögondroppar?
  3. Kan barn ta ögondroppar?
  4. Kan barn ta Allergitablett?
  5. Kan barn använda Livostin?
  6. Vad händer med ögonfransar i ögat?

Kan inte ta ögondroppar?

Du som har svårt att ta ögondropparna kan använda dig av så kallade droppstöd. De finns på apotek. roppstöden fungerar som en sorts tratt och finns både för flaskor och för pipetter. Det finns droppstöd som passar de flesta flaskor och pipetter.

Hur gör du när du ger ögondroppar?

Gör så här:

  1. Be personen att hålla huvudet lätt bakåtlutat och titta uppåt.
  2. Dra sedan försiktigt ner det undre ögonlocket så att det bildas ett mallanrum där ögondroppen kan ges.
  3. Droppa en droppe av det ordinerade läkemedlet på ett sådant sätt att tubens eller flaskans spets inte vidrör ögat.

Kan barn ta ögondroppar?

Det kan till exempel vara pollen, pälsdjur eller kvalster. Ofta börjar besvären redan när man är barn. Beroende på barnets ålder finns det olika receptfria läkemedel mot besvären som antihistamintabletter, flytande antihistamin, ögondroppar och nässpray. Läs noga vilken dos och produkt som passar ditt barn.

Kan barn ta Allergitablett?

Barn från 6 år kan som alternativ till nässpray pröva med en antihistamintablett. Livicort nässpray kan kombineras med antihistamintabletter för att ge en kraftigare effekt. Även vid lindriga eller måttliga besvär från både ögon och näsa kan barn från sex år pröva med antihistamintabletter.

Kan barn använda Livostin?

Hur du använder Livostin nässpray Vanlig dos för vuxna och barn är 2 puffar i vardera näsborren 2 gånger dagligen. Fortsätt behandlingen så länge du har besvär av din allergi i näsan. Läkare kan ordinera annan dosering. Kontakta läkare om du inte får effekt av läkemedlet inom några dagar.

Vad händer med ögonfransar i ögat?

Felväxande ögonfransar irriterar och skaver mot ögat. Ögat kan då få en lätt rodnad och tårflödet ökar. Ögonfransarna kan också rugga upp små sår på hornhinnan, vilket kan vara mycket smärtsamt och leda till infektioner. Skador på hornhinnan kan i sin tur påverka synen.