:

Hur återställer man pH-balansen i underlivet?

Innehållsförteckning:

 1. Hur återställer man pH-balansen i underlivet?
 2. Hur håller man sig fräsch i underlivet?
 3. Hur vet man om man har lågt pH-värde i underlivet?
 4. Hur fixar man pH-balansen?
 5. Var från underlivet?
 6. Hur ska man tvätta sig i underlivet?
 7. Är det bra att lufta underlivet?

Hur återställer man pH-balansen i underlivet?

Med hjälp av till exempel probiotika, som producerar mjölksyrabakterier till slidan, kan det bli lättare att bibehålla ett normal vaginalt pH-värde. Det finns bland annat probiotiska tamponger och probiotisk kräm som innehåller samma naturliga mjölksyrabakterier som finns normalt i en frisk, fertil kvinnas underliv.

Hur håller man sig fräsch i underlivet?

Här klär vi av dig och visar hur du håller underlivet friskt och välmående genom hela livet....10 tips för ett sundare underliv

 1. Låt håret vara. ...
 2. Minska på tvålen. ...
 3. Kom ihåg kondomen. ...
 4. Spara på sockret. ...
 5. Följ instruktionerna. ...
 6. Undvik kyla. ...
 7. Träna din bäckenbotten. ...
 8. Välj mormorstrosor.

Hur vet man om man har lågt pH-värde i underlivet?

Det finns alltid bakterier i slidan. Bakteriell vaginos innebär att det har blivit obalans bland de bakterierna. Det vanligaste symtomet är flytningar som luktar illa. Bakteriell vaginos är vanligt och behandlas med läkemedel som hämmar eller dödar bakterier.

Hur fixar man pH-balansen?

Rengöring. Var noga med att tvätta underlivet, men helst inte mer än en gång per dag för att inte störa den naturliga pH-balansen. Använd en skonsam intimtvätt med mjölksyra som verkar återfuktande.

Var från underlivet?

Flytningar är en vätska som kommer från underlivet. Det är bra och naturligt att ha flytningar i slidan. Du ska däremot alltid söka vård om du har flytningar från penisen.

Hur ska man tvätta sig i underlivet?

Det är lagom att tvätta snippan en gång om dagen. Använd bara vatten och undvik att tvätta inne i slidan. Den hålls ren av flytningarna. Du kan tvätta snippan som vanligt när du har mens.

Är det bra att lufta underlivet?

Du som har rikliga flytningar kan testa följande saker: Använd barnolja i stället för tvål när du tvättar underlivet. Lufta underlivet om du tycker att du har för mycket flytningar eller känner att underlivet är torrt. Använd inte kläder som sitter tajt runt underlivet.