:

Hur mycket färg behövs till 5 kvm?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket färg behövs till 5 kvm?
  2. Hur mycket räcker 5 liter färg till?
  3. Hur mycket färg går det åt till att måla ett hus?
  4. Hur många kvadratmeter räcker 10 liter färg?
  5. Hur mycket färg går åt till att måla huset?
  6. Hur mycket kostar 10 liter färg?
  7. Vad kostar det att måla fasaden?

Hur mycket färg behövs till 5 kvm?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Hur mycket räcker 5 liter färg till?

Man brukar säga att tio liter färg ska täcka ungefär 30 kvm. Således så kan du klara av fler än en vägg på tio liter färg. Du ska klara av en yta motsvarande 30 kvm om rätt förutsättningar finns.

Hur mycket färg går det åt till att måla ett hus?

Hur mycket färg går åt och vad kostar färg Både akrylat- och oljefärg kräver cirka 1 liter färg till 6-8 kvadratmeter yta. Samma mängd slamfärg räcker dock bara till cirka 3 kvadratmeter. Handlar det om en nymålning måste du även räkna med att du kommer att behöva göra två strykningar.

Hur många kvadratmeter räcker 10 liter färg?

Den rekommenderade åtgången på dessa färger är 8 kvadratmeter per liter, vilket innebär att det krävs 10 liter färg för att täcka väggarna med två strykningar. Beroende på vilken av deras färger du vill använda dig utav varierar priset mellan cirka kronor.

Hur mycket färg går åt till att måla huset?

Räkna med att det går åt en liter färg per 6 kvm som ska målas.

Hur mycket kostar 10 liter färg?

En 10-liters burk med vanlig vit väggfärg kostar mellan 1 0 kronor i en specialiserad målarbutik. På lågprisvaruhusen går det att köpa samma mängd färg för under 400 kronor.

Vad kostar det att måla fasaden?

Professionella målare hinner ungefär måla 2 – 4 kvadratmeter i timmen. Sedan tillkommer även själva materialkostnaden, för att inte tala om den tid som förarbetet tar. Du kan alltid göra vissa delar själv, som att förbereda inför målaren. Ett prisexempel på en fasad som är 98 kvadratmeter är cirka 53 000 kronor.