:

Hur vet jag om min tv har 4K?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet jag om min tv har 4K?
  2. Vad kan man se i 4K?
  3. Kan man streama 4K?
  4. Vart kan man streama 4K?
  5. Vilken HDMI kabel till 4K?

Hur vet jag om min tv har 4K?

För att se om du har en tv med stöd för 4K och HDR (en standard för visuellt dynamiskt område) kontrollerar du förpackningen eller handboken för din tv.

Vad kan man se i 4K?

En 4K TV är en TV med 4K-upplösning. Det innebär att TV:n har 3 840 horisontella pixlar och 2 160 vertikala pixlar, vilket ger totalt ca 8,3 miljoner pixlar. På TV-apparaters produktspecifikationer visas upplösning för 4K TV-apparater vanligtvis som ”38”.

Kan man streama 4K?

Om du vill streama i 4K Ultra HD behöver du en snabb internetanslutning (minst 25 Mbit/s). Vissa andra videoappar kräver ännu snabbare hastigheter för streaming i 4K Ultra HD. Exempel på Cast-kompatibla appar med 4K-innehåll är YouTube, Netflix och Vudu.

Vart kan man streama 4K?

Ultra HD-streaming är tillgängligt på Netflix på många 4K-enheter. För att titta på Netflix i Ultra HD behöver du: Ett Netflix-abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. En 60 Hz-tv eller datorskärm som är kompatibel med streaming i Ultra HD från Netflix.

Vilken HDMI kabel till 4K?

De nya HDMI High Speed-kablarna måste kunna överföra 18 Gb/s. Den högre databandbredden krävs för att kunna överföra Ultra HD 4K-upplöst video i 60 Hz. Som vanligt är kablarna fullt bakåtkompatibla. High Speed-kablar som klarar 18 Gb/s är också att rekommendera vid uppspelning av HDR-material.