:

Hur smittas man av Gonorre?

Innehållsförteckning:

  1. Hur smittas man av Gonorre?
  2. Hur känns flytningar?
  3. Är Gonorre dödligt?
  4. Kan klamydia lukta illa?
  5. Är könssjukdomar farligt?
  6. Är kondylom ett virus?

Hur smittas man av Gonorre?

Gonorré orsakas av bakterien Neisseria gonorrhoeae. Den sprids sexuellt och kan infektera urinröret, ändtarm, svalg, slidan och livmoderhalsen. Ögon kan även infekteras via kontaktsmitta. Inkubationstiden är kort – från något dygn till någon vecka.

Hur känns flytningar?

Flytningar är en vitaktig eller genomskinlig slemmig vätska som kommer från slidan. Flytningarna förändras vid kontakt med luften och får då en ljusgul till brunaktig färg. Flytningar brukar lukta lite syrligt, ungefär som filmjölk.

Är Gonorre dödligt?

Gonorré är en sexuellt överförd infektion som överförs genom vaginalsamlag och analsamlag eller genom munsex. Det är viktigt att få behandling snabbt för att slippa följdsjukdomar och komplikationer. Utan behandling kan du få svårt att få till en graviditet. Gonorré orsakas av en bakterie.

Kan klamydia lukta illa?

– Könssjukdomar som klamydia och gonorré förändrar sällan lukten, men kan orsaka andra symptom som smärta när du kissar.

Är könssjukdomar farligt?

Det är en väldigt vanlig infektion som lätt smittar vid sex. Vårtorna kan klia och svida, men är inte farliga och de försvinner oftast av sig själv. Det finns behandling som du kan få om vårtorna inte försvinner av sig själv.

Är kondylom ett virus?

Kondylom orsakas av virus som tillhör gruppen humant papillomvirus, HPV. Det finns flera olika typer av sådana virus. De virus som orsakar kondylom liknar de typer som orsakar vårtor på fötter, händer och andra ställen på kroppen.