:

Kan man se sitt egna register?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man se sitt egna register?
  2. Kan man begära utdrag ur belastningsregistret?
  3. Kan du begära utdrag från belastningsregistret?
  4. Vad innehåller belastningsregistret och misstankeregistret?
  5. Har du rätt att ta del av ett registerutdrag?

Kan man se sitt egna register?

Du kan begära ett utdrag ur belastningsregistret om du vill veta om du finns med i polisens databas för personer som har blivit straffade för ett brott eller skäligt misstänkta för ett brott. ... Men du kan bara begära utdrag för dina egna uppgifter (Lagen om belastningsregister 9 §).

Kan man begära utdrag ur belastningsregistret?

Arbetsgivaren har rätt att själv vända sig direkt till polisen och begära ett utdrag från belastningsregistret om du ska arbeta med eller inom följande yrkeskategorier: psykiatrisk sjukvård. vård av personer med intellektuell funktionsnedsättning. vård av barn och ungdomar.

Kan du begära utdrag från belastningsregistret?

  • Du begär utdrag ur belastningsregistret om du till exempel ska arbeta med barn inom skola, förskola eller LSS-verksamhet. Att begära ett utdrag ur belastningsregistret från polisen kostar inget. Det är endast utdrag från belastningsregistret för utlandsändamål som har en avgift.

Vad innehåller belastningsregistret och misstankeregistret?

  • Belastningsregistret och misstankeregistret innehåller uppgifter om du är skäligen misstänkt eller har fått påföljder för brott. Du begär utdrag ur belastningsregistret om du till exempel ska arbeta med barn inom skola, förskola eller LSS-verksamhet.

Har du rätt att ta del av ett registerutdrag?

  • Du som arbetsgivare har i vissa fall rätt att ta del av ett utdrag från belastningsregistret när du anställer. Det finns generella regler som gäller alla utdrag och utöver det specifika regler för varje typ av utdrag. Det här gäller alla registerutdrag Enbart personer som du har valt att anställa eller anlita ska visa registerutdrag.